Învață să faci exerciții pentru abdomen de la profesioniști. VIDEO

Raluca Ogaru    Silviu Ghering    Claudiu Melinte   
în Stiri mondene
31/08/2018, 13:26
Învață să faci exerciții pentru abdomen de la profesioniști. VIDEO GALERIE FOTO
Îți place? Învață să faci exerciții pentru abdomen de la profesioniști!

Exercițiile pentru abdomen, necesitate, moft sau… tortură? Din această dilemă greu putem ieși. Toți vrem, e clar, să arătăm ca Arnold Schwarzenegger sau Jean-Claude Van Damme în tinerețea lor… asta vor domnii, dar să nu uităm doamnele, ce ziceți de cum arată Carmen Brumă, că e mai aproape de noi, ca să nu mai vorbim de Cameron Diaz sau Madonna? Părerile sunt foarte împărțite. Beneficiari sau robi ai exercițiilor pentru abdomen? Aceasta-i întrebarea, ca să-l parafrazăm pe nemuritorul Hamlet al nemuritorului William Shakespeare.

Părerile sunt foarte împărțite. Exercițiile pentru abdomen sunt foarte împărțite. Sunt zeci de „modele” de exerciții pentru abdomen. „Ale mele sunt cele mai bune, cele cu rezultatele cele mai rapide”, spun toți instructorii de fitness, toate „numele grele” din industria care a ajuns să fie bodybuilding-ul. De la Ed Corney la Sergio Oliva, de la Robby Robinson la amintitul Arnold Schwarzenegger.

Învață să faci exerciții pentru abdomen de la profesioniști

Nu ne erijăm în miezul din dodoașcă, dar îți prezentăm o serie de exerciții pentru abdomen pe care le poți face acasă și care să te ajute dacă nu să rivalizezi cu topmodelele faimoase sau campionii din culturism, măcar să mai dai jos din centimetrii din talie și să fii mândră/ mândru de corpul tău când ieși pe plajă, mergi la piscină sau intri în… dormitor!

Așadar să începem! După câteva exerciții ușoare de încălzire, rotații de trunchi, rotații de brațe, genoflexiuni, aplecări din mijloc ca să vă atingeți degetele de la picioare cu degetele de la mâini (nu îndoi genunchii!), intră în „pâine”! Specialiștii recomandă următoarele exerciții pentru abdomen:

1. Flotări cu ridicare de braț. Din poziția „sus”, ridică o mână întinsă în față pentru a spori implicarea mușchilor abdominali. Folosește o băncuță sau o un taburet dacă te antrezi acasă pentru a-ți ușura mișcarea. Corpul tău este ca o… masă cu 3 picioare! Pentru a-și găsi echilibrul, trebuie să încordeze considerabil exact mușchii abdominali. Pe lângă faptul că mai lucrează și alte multe grupe musculare, care consumă o groază de calorii.

Exerciții pentru abdomen: flotări cu ridicare de braț. Ajutați-vă cu o băncuță
Exerciții pentru abdomen: flotări cu ridicare de braț

2. Ridicări de picioare. Sunt mult mai solicitante decât exercițiile pentru abdomen clasice și consumă mai multe calorii decât acestea.

Exerciții pentru abdomen: ridicări de picioare. Sunt mult mai solicitante decât exercițiile pentru abdomen clasice și consumă mai multe calorii decât acestea.
Exerciții pentru abdomen: ridicări de picioare

3. Scândura. Probabil cel mai eficient exercițiu pentru întreaga zonă mediană a corpului tău, nu numai pentru abdomen. Solicită și „lucrează” concomitent brațele (te sprijini pe ele), coapsele (mai ales dacă adaugi ridicarea piciorului, ca în imaginea de mai sus), posteriorul (ca și în cazul coapselor), abdomenul (trebuie să mențină poziția fixă), zona lombară (susține întreaga mișcare). Pentru că lucrează toate aceste grupe musculare, „scândura” va consuma considerabil mai multe calorii față de exercițiile pentru abdomen clasice. Ceea ce înseamnă un consum caloric mai mare și rezultate mai rapide.

Exerciții pentru abdomen: „Scândura”. Consuma considerabil mai multe calorii față de exercițiile pentru abdomen clasice.
Exerciții pentru abdomen: „Scândura”

4. Alpinistul. Combină grupele musculare „muncite” și de exercițiul anterior, „Scândura”, dar cu mai multă solicitare pe abdomen. Așează-te pe brațele întinse perpendicular pe pământ – sau chiar și pe coate – și ridică apoi câte un picior, încercând mereu să îți atingi cotul cu genunchiul (dacă reușești „în cruciș”, genunchi la cotul opus, e și mai bine!). Cu cât faci acest exercițiu mai rapid, cu atât rezultatele vor fi mai rapide și evidente.

Exerciții pentru abdomen: „Alpinistul”. Combină grupele musculare „muncite” și de exercițiul anterior, „Scândura”, dar cu mai multă solicitare pe abdomen.
Exerciții pentru abdomen: „Alpinistul”

5. Scaunul roman. Pentru acest super-exercițiu, ai nevoie de un taburet, o bancuță sau pur și simplu marginea de la canapea. Sprijină-te pe palme și adu genunchii la piept. Greu, nu? Stai să vezi urmarea: menține poziția pentru câteva secunde, apoi repetă exercițiul de la început. Dacă ai o rezistență bună la efort, înceracă să ridici complet posteriorul de pe bancuță. Nu renunța dacă nu-ți iese din prima, a doua, a treia… „Repetitio mater studiorum est” spune un vechi proverb latin. Repetiția este mama învățăturii. Adaptat la momentul actual, repetiția este mama reușitei. Nu te lăsa, gândește-te la privirile admirative de pe plajă, oriunde ar fi aceasta!

 

 

Exerciții pentru abdomen: „Scaunul roman”. Pentru acest super-exercițiu, ai nevoie de un taburet, o bancuță sau pur și simplu marginea de la canapea. Sprijină-te pe palme și adu genunchii la piept.
Exerciții pentru abdomen: „Scaunul roman”

În afară de aceste 5 exerciții pentru abdomen, iată în continuare alte modalități de vă întări mușchii cei mai „răsfățați” de industria de bodybuilding cu exerciții care de care mai diversificate pentru că ei sunt o „marcă” a statutului de divă sau macho, atât de dorit de majoritatea oamenilor de pe pământ.

Alimentatia este cheia pentru celebrele „patratele”

  • În încheiere, NU UITA: secretul reușitei oricăror exerciții pentru abdomen este o ALIMENTAȚIE SĂNĂTOASĂ. Este o problemă care ține în totalitate de tine. Tu ești singura/singurul care poți renunța la junk food, mâncarea nesănătoasă care ne omoară încet, încet, zi de zi. Prăjeli, grăsimi, sucuri acidulate, dulciurile cu tona, chiar pâinea în exces, numai bine nu ne pot face. Încearcă să renunți la ele ca să vezi cât mai curând rezultatele exercițiilor pentru abdomen. Dar, atenție, nu te înfometa! Este una dintre cele mai defectuoase strategii pentru a scăpa de centimetri în plus din talie. Încearcă, pe cât este de posibil, să-ți asiguri 3 mese pe zi, nu sări cu o cafea peste micul dejun, nu sări cu un „mac” peste prânz, nu lua cina după ora 20:00 (specialiștii spun chiar ora 18:00, dar câți dintre noi suntem milionari în euro ca să ne permitem orice program dorim?). Cu aceste sfaturi simple și plictisitoare, îți urăm să faci pătrățele pe abdomen cât mai curând! Răbdare, peresverență și succes!

1.800 de calorii este minimul de calorii pe care trebuie să le consume un adult într-o zi, conform Organizaţiei de Alimentație şi Agricultură a Naţiunilor Unite (FAO)Calculați-vă singuri numărul de calorii de care aveți nevoie zilnic cu Oana Cuzino, pe site-ul „Ce se întâmplă, doctore?”!

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×