Adrian Streinu Cercel explică achiziţiile de saci pentru cadavre: ”Nu este nimic neobişnuit”

Traian Terzian   
în Stiri de ultima ora
19/03/2020, 10:13
Adrian Streinu Cercel explică achiziţiile de saci pentru cadavre: ”Nu este nimic neobişnuit”
Directorul Institutului de Boli Infecțioase ”Matei Balș”, Adrian Streinu Cercel, a explicat achiziţiile de saci pentru cadavre

Directorul Institutului de Boli Infecțioase ”Matei Balș”, Adrian Streinu Cercel, a explicat achiziţiile de saci pentru cadavre și a precizat că nu are nicio legătură cu actuala criză generată de coronavirus.

Adrian Streinu Cercel explică achiziţiile de saci pentru cadavre: ”Acum le-a venit sorocul”

”Nu este nimic neobişnuit. Face parte din planul de aprovizionare standard. Acum le-a venit sorocul la achiziţie. Restul sunt speculaţii de prost gust”, a explicat Adrian Streinu Cercel pentru stiripesurse.ro achiziţiia de saci pentru cadavre.

Miercuri a apărut o informație conform căreia Institutului de Boli Infecțioase ”Matei Balș” a achiziționat în ultimele două săptămâni 100 de saci pentru transportul cadavrelor, iar această investiție a fost legată imediat de pandemia de coronavirus.

Nu vom reuși să scăpăm prea curând de coronavirus, susține medicul Adrian Streinu Cercel, care avertizează că urmează o perioadă de foc pentru România, similară celei pe care o traversează acum Italia, unde bilanțul persoanelor infectate crește de la o zi la alta.

Gigi Becali, donații de 100.000 de euro pentru Institutul ”Matei Balș”

Directorul Institutului de Boli Infecţioase ”Matei Balş” le-a cerut tinerilor să nu-și mai viziteze bunicii timp de trei luni pentru că aceştia ar putea fi purtători de coronavirus, dar să nu prezinte simptomele bolii. Astfel, persoane în vârstă, ar putea fi infectate cu boala care le-ar putea aduce sfârşitul.

Medicul Adrian Streinu Cercel a luat o decizie dură după ce Parchetul General a deschis dosar penal pentru scurgere de informaţii dintr-o discuţie în care se stabileau modul de acţiune în cazul epidemiei de COVID-19.

Omul de afaceri Gigi Becali a anunțat că a făcut donații de 100.000 de euro pentru Institutul de Boli Infecţioase ”Matei Balş” de când pandemia de coronavirus s-a abătut asupra României.

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a anunțat că în curând în România va începe producția de măști și echipamente de protecție pentru medici. Mai mult, directorul general companiei Farmec Cluj-Napoca, Mircea Turdean, a cerut Ministerului Sănătății autorizarea a cinci produse noi dezinfectante pentru mâini și suprafețe ideale pentru combaterea COVID-19.

COVID-19 infectează și oamenii din sistemul medical, așa cum se așteaptă de altfel specialiștii. Este cazul unui angajat al Ambulanței București, care a fost depistat pozitiv miercuri.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×