Medicul Adrian Streinu Cercel, decizie dură după ce Parchetul General a deschis dosar penal: ”Ar trebui să-și ceară scuze”

Traian Terzian   
în Stiri de ultima ora
17/03/2020, 08:11
Medicul Adrian Streinu Cercel, decizie dură după ce Parchetul General a deschis dosar penal: ”Ar trebui să-și ceară scuze”
Medicul Adrian Streinu Cercel a luat o decizie dură după ce Parchetul General a deschis dosar penal pentru scurgere de informaţii

Medicul Adrian Streinu Cercel a luat o decizie dură după ce Parchetul General a deschis dosar penal pentru scurgere de informaţii dintr-o discuţie în care se stabileau modul de acţiune în cazul epidemiei de COVID-19

Medicul Adrian Streinu Cercel, decizie dură după ce Parchetul General a deschis dosar penal: ”Nu voi mai vorbi”

”Nu voi mai vorbi public deloc în următoarea lună. Parchetul General trebuie să-şi ceară scuze”, a declarat Adrian Streinu Cercel la Antena 3, după decizia Parchetului General de a deschide un dosar penal pentru scurgere de informații.

Parchetul General a deschis dosar penal pentru ”divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice”, întrucât au apărut în spaţiul public discuţii din cadrul Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, înainte de a fi decizii finale.

Procurorii au precizat că, în cursul zilei de 9 martie 2020, în intervalul orar 13:00-14:35, în timp ce la sediul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) – Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) a avut loc şedinţa Grupului de suport tehnico-ştiinţific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României au fost divulgate, fără drept, în spaţiul public, informaţii confidenţiale care erau în curs de analizare şi aprobare de către acest grup de specialişti din cadrul MAI-DSU.

Directorul Institutului de Boli Infecţioase Matei Balş, Adrian Streinu Cercel, a  spus că tinerii n-ar trebui să mai treacă pe la bunici timp de trei luni pentru că aceştia ar putea fi purtători de coronavirus, dar să nu prezinte simptomele bolii. Astfel, bunicii, persoane în vârstă, ar putea fi infectaţi cu boala care le-ar putea aduce sfârşitul.

România a ajuns la 168 de persoane infectate

Românii sunt însă îndemnați de autorități să rămână cât mai mult timp posibil în case, pentru ca infecția cu coronavirus să nu se răspândească. România se confruntă cu probleme serioase cauzate de coronavirus, 168 de cazuri fiind diagnosticate până în prezent.

Un pacient problematic le dă bătăi de cap doctorilor și asistentelor din Spitalul ”Victor Babeș” din București. Conform managerului Ioan Emilian Imbri, bărbatul își dă jos masca de protecție și scuipă asistentele și medicii.

Medicul Olga Simionescu, șeful clinicii Dermatologie 1 de la Spitalul Clinic Colentina, a oferit câteva explicații despre noul tip de coronavirus și a precizat că vârful în România va fi în luna aprilie.

Xavier Saelens, un renumit cercetător de la Institutul flamand de cercetări în biotehnologie VIB din Belgia, a anunțat recent că a descoperit un anticorp unic care poate neutraliza virusul care se află la originea COVID-19 ceea ce reprezintă un pas important pentru combaterea pandemiei de coronavirus.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×