Medicul Olga Simionescu, șeful clinicii Dermatologie 1 de la Spitalul Clinic Colentina, a oferit câteva explicații despre noul tip de coronavirus și când ar putea apărea un studiu corect din partea cercetătorilor.
Medicul Olga Simionescu, explicații despre noul tip de coronavirus: ”Ca să poți publica un studiu îți trebuie câțiva ani de cercetare”
”Virusul corona nu este necunoscut în rândul medicilor. El e cunoscut din 1960, se transmite de la animale, de la păsări și mamifere și a mai fost celebru în 2002 și 2012. Însă, în Wuhan apar pacienți care fac pneumonii letale și acestora li se descoperă noul tip de coronavirus, denumirea este SARS-Cov 2”, a explicat medicul Olga Simionescu noul timp de coronavirus.
”Cercetătorii chinezi au făcut și primele studii. Ca să poți publica un studiu îți trebuie câțiva ani de cercetare. Ca să poată apărea un studiu corect despre ce credem noi despre virusuri vor mai trece ceva ani. Ce vorbim acum se referă la ce știm noi în ziua de astăzi”, a continuat doctorul de la emisiunea Marius Tucă Show de la mediafax.ro.
În schimb, medicul Olga Simionescu a precizat că se știe felul cum se transmite acest nou virus: ”Știm ce teste trebuie făcute pentru depistarea lui, se știe cum se transmite și știm că s-au îndeplinit criteriile OMS pentru a fi declarat pandemie. Ce nu se știe e de ce unii oameni fac forme ușoare, asimptomatice și alții fac forme severe”.
”Virusul se transmite de la persoane infectate , chiar și de la cele asimptomatice se transmite din acele picături din secrețiile nazale, prin tuse, prin strănut, prin aerosol. S-au găsit studii că rezistă trei ore în aer, rezistă 2-3 ore pe suprafețe chiar și de plastic și oțel, inclusiv de carton și se transmite prin contact”, a mai spus ea.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- 301 rotiri gratuite la 20 Dazzling Hot, fără depunere pe Superbet
”Vârful va fi prin aprilie în țara noastră și vor fi și decese”
”Nu știu dacă în România avem o tulpină mai puțin agresivă, nu cunosc să se fi făcut genotipaj la noi. Deocamdată să ne bucurăm că în România nu există decese. Cred că în Italia a fost o populație îmbătrânită și nu s-a făcut o izolare a zonei Lombardia, La noi măsurile au fost luate imediat”, a afirmat Olga Simionescu.
”Nu sunt o ghicitoare, dar cred că vârful va fi prin aprilie în țara noastră. Cred că vor fi și decese, dar lucrurile se vor liniști. Corona nu e un virus gripal, nu are nicio legătură. Și în gripă există forme mortale cam 5%, însă la coronaa au existat aceste pneumonii la care nu se știe ce să se facă. Trebuie să ne păstrăm calmul”, a încheiat medicul de la Spitalul Colentina.
Olga Simionescu, profesor Universitar Doctor la Catedra de Dermatologie a Universității Carol Davila București, precum și șef al Clinicii Dermatologie I a Spitalului Colentina din Capitală, a oferit într-un mesaj postat pe rețelele de socializare explicații concrete cu privire la măsurile ce trebuie respectate pentru a trece cu bine peste amenințarea care poartă denumirea de COVID-19.
Autoritățile române au luat decizia de a transforma Spitalul Colentina din București în spital COVID-19. Acest lucru înseamnă că, de acum încolo, aici vor fi internați doar pacienți cu simptomatologie specifică coronavirusului. Cu toate acestea, Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a declarat că pacienții deja internați aici nu vor fi mutați la alte unități medicale, ci vor fi tratați în continuare până la externare.