Spitalul Colentina va fi transformat exclusiv în spital COVID-19

Narcis Rosioru   
în Stiri de ultima ora
16/03/2020, 16:40
Spitalul Colentina va fi transformat exclusiv în spital COVID-19
Spitalul Colentina va fi tranformat exclusiv în spital COVID-19. Sursa foto: hepta

În baza scenariului 3 Spitalul Colentina din București va fi transformat în spital COVID-19, unde vor fi tratați pacienții cu coronavirus, a anunțat Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Spitalul Colentina din București devine spital COVID

Autoritățile române au luat decizia de a transforma Spitalul Colentina din București în spital COVID-19. Acest lucru înseamnă că, de acum încolo, aici vor fi internați doar pacienți cu simptomatologie specifică coronavirusului.

Cu toate acestea, Nelu Tătaru a declarat că pacienții deja internați aici nu vor fi mutați la alte unități medicale, ci vor fi tratați în continuare până la externare.

Decizia Ministerului Sănătății de a transforma Spitalul Colentina în spital COVID-19 vine după ce numărul de cazuri de coronavirus din țara noastră a crescut, astfel că în acest moment ne aflăm în scenariul al treilea.

În plus, secretarul de stat a declarat că autoritățile se așteaptă ca mulți români să se întoarcă din Spania, țară afectată grav de coronavirus.

Românii din Spania se întorc în țară

„Ne așteptăm la un aflux din parte celor din Spania. În acest moment epidemiologii au fost detașați, mai ales că punctele de frontieră din vest au fost închise majoritatea”, a declarat Nelul Tătaru, la digi24.

În plus, secretarul de stat a vorbit și despre testele pe care autoritățile le fac românilor veniți de peste hotare. „Testările se fac în prima, a 12-a și a 13-a zi”, a precizat Nelu Tătaru.

Referitor la numărul de locuri din carantină, Tătaru a spus că acestea sunt suficiente, întrucât „în carantină se stă 14 zile, unii oameni vin, alții pleacă.”

Bogdan Furtună, director medical la Spitalul Clinic Colentina spune însă că pacienții care nu pot fi externați în cel mai scurt timp vor fi transferați la alte unități medicale.

„La acest moment am primit o informare prin care toți pacienții internați să fie fie externați fie transferați. Este o situație de urgență.

Pacienții care nu pot fi externați vor fi tranferați către alte spitale, toată lumea se mobilizează. Sunt în jur de 380 de pacienți”,  a precizat directorul medical de la Colentina pentru digi24.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×