Rareș Bogdan spune că nu e implicat în alegerea rețelei de hoteluri Phoenicia pentru găzduirea oamenilor în carantină: ”Mai bine le închid”

Traian Terzian   
în Stiri de ultima ora
16/03/2020, 08:08
Rareș Bogdan spune că nu e implicat în alegerea rețelei de hoteluri Phoenicia pentru găzduirea oamenilor în carantină: ”Mai bine le închid”
Liderul PNL, Rareș Bogdan, se apără și declară că nu este implicat în alegerea rețelei de hoteluri Phoenicia pentru găzduirea oamenilor aflați în carantină

Liderul PNL, Rareș Bogdan, se apără și declară că nu este implicat în alegerea rețelei de hoteluri Phoenicia pentru găzduirea oamenilor aflați în carantină și menționează că suma de 50 de euro pe zi pe cameră este o afacere proastă pentru managerii unor astfel de stabilimente.

Rareș Bogdan nu e implicat în alegerea rețelei de hoteluri Phoenicia pentru găzduirea oamenilor în carantină: ”Au fost recomandate/oferite de către Primăria Generală”

Publicația Libertatea a scris despre faptul că Primăria Capitalei a ales fără concurs mai multe hoteluri pentru a deveni centre de carantină pentru oamenii infectați cu COVID-19. Printre acestea se află și rețeaua Phoenicia, cu care Rareș Bogdan a avut contract de PR când lucra la Realitatea TV.

”Hotelurile transformate în centre de carantină au fost alese de către Primării sau au fost recomandate de Primării. La granița de Vest și Sud, s-a urmărit din ce am înțeles, întrebând și eu, să fie cât mai aproape de frontieră, de porțile de intrare în țară. În București centrele de carantinare au fost recomandate/oferite de către Primăria Generală”, a declarat liderul PNL.

”M-am interesat strict pentru că mi-a apărut numele în contextul unuia dintre centrele de carantină folosit pentru cei veniți prin poarta aeriană în România. Am înțeles că din lanțul Phoenicia a fost ales un hotel aflat pe centura capitalei, tocmai pentru că se află pe Centură și aproape de Aeroportul Otopeni. Având în vedere ca e un lanț cu peste 12.000 de camere, faptul că au oferit un hotel nu mi se pare ceva neclar”, a continuat Rareș Bogdan.

”Unele arată mai bine, altele destul de critic”

”Am sunat și am întrebat la autoritățile din MAI. Mă îndoiesc sincer că la nivelul de 50 euro pe zi vreun patron de hotel din Bucuresti, cu hoteluri de tipul Hilton, Marriot, Radisson, Phoenicia Grand, Lido, Intercontinental, CrownPlaza ar dori să le ofere ca centre de carantină. Să fim serioși, mai bine le închid că au costuri mai mici”, a declarat politicianul.

”Am înțeles că s-au căutat cămine-internat de la licee, clădiri din unități militare, hoteluri de 2, 3 sau maxim 4 stele cam peste tot acolo unde au fost făcute centre de carantină. Unele arată mai bine, altele destul de critic, din ce mi-am putut da seama urmărind reacțiile din presă”, a mai spus el.

”Ar trebui reglementate oferirea anumitor tipuri de informații în presă”

Apoi, Rareș Bogdan a vorbit despre o posibilă reglementare a informațiilor oferite de presă: ”O presă care sunt total de acord că trebuie lăsată să ofere informații din plin. Sigur, cumva ar trebui reglementate oferirea de informații de tip: ‘De mâine vor fi vehicole ale armatei pe străzi, vor fi patrule înarmate pe străzi sau se raționalizează alimentele’, informații care ținute pe ecran sau oferite cititorilor crează panică și nesiguranță”.

Liderul PNL a încheiat ținând să sublinieze că nu face parte din nicio instituție de vârf în acest moment: ”Nu fac parte din comitetul de urgență și nu fac parte nici din ministerele de resort”.

Rareș Bogdan, europarlamentar PNL, a postat pe Facebook o reacție controversată la decizia lui Florin Cîțu de a-și depune mandatul de premier, acesta catalogând episodul ca fiind „inadmisibil”.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×