Cercetătorului belgian Xavier Saelens a descoperit un anticorp care poate neutraliza COVID-19

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
17/03/2020, 07:56
Cercetătorului belgian Xavier Saelens a descoperit un anticorp care poate neutraliza COVID-19
Anticorp unic descoperit de un cercetător belgian care poate lupta împotriva COVID-19. Sursa foto: captură video Youtube

Xavier Saelens, un renumit cercetător de la Institutul flamand de cercetări în biotehnologie VIB din Belgia, a anunțat recent că a descoperit un anticorp unic care poate neutraliza virusul care se află la originea COVID-19 ceea ce reprezintă un pas important pentru combaterea pandemiei de coronavirus.

Anticorp unic care poate lupta împotriva COVID-19, descoperit de un cercetător belgian

Cercetătorii din lumea întreagă lucrează la găsirea unui vaccin sau tratament pentru a împiedica răspândirea coronavirusului. În momentul de față un cercetător renumit de la un institut din Belgia a anunțat că a descoperit un anticorp unic care este capabil să neutralizeze virusul aflat la originea COVID-19.

Xavier Saelens de la Institutul flamand de cercetări în biotehnologie VIB a declarat că acest anticorp are protecție imediată, dar protejează doar pe termen scurt. Așadar, tot vaccinul este cel mai important „remediu” în ceea ce privește virusului din China care a dus la moartea și îmbolnăvirea a mii de oameni.

„Rezultatele arată că anticorpul ar putea împiedica noul coronavirus să infecteze celulele umane”, dar pentru a putea vedea cu exactitate cum neutralizează acest anticorp sunt însă necesare cercetări suplimentare.

Anticorpul descoperit poate fi folosit pe scară mare

„Spre deosebire de vaccinuri, un anticorp oferă o protecţie imediată, dar doar pe termen scurt. Avantajul acestei abordări în raport cu vaccinurile este că pacienţii nu au nevoie să producă proprii anticorpi…

Lucrătorii din sectorul sănătăţii sau persoanele care riscă să fie expuse la virus pot să beneficieze de o protecţie imediată”, a explicat cercetătorul belgian.

De asemenea, anticorpul unic poate „să fie produs pe scară largă şi să fie utilizat în procese de producţie curente în industria biofarmaceutică” ceea ce reprezintă un pas foarte mare în combaterea pandemiei de coronavirus. 

Anticorpul, muncă de echipă cu mai mulți cercetători americani

În prezent echipa de cercetători de la institutul belgian lucrează în echipă cu mai mulți cercetători americani. Cele două echipe folosesc tulpina patogenă a virusului și pregătesc în acelaşi timp faza de testare pre-clinică pentru un tratament împotriva COVID-19 pentru a putea reduce cât mai curând numărul persoanelor infectate cu acest virus.

„Anticorpul este dezvoltat în colaborare cu două echipe de cercetători din Statele Unite”, a mai precizat VIB-UGent prin intermediul unui comunicat de presă, informează news.ro.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×