Farmec dorește autorizarea pentru cinci noi produse dezinfectante pentru mâini și suprafețe: ”Rafturile sunt goale”

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
17/03/2020, 08:27
Farmec dorește autorizarea pentru cinci noi produse dezinfectante pentru mâini și suprafețe: ”Rafturile sunt goale”
Farmec Cluj-Napoca vrea să scoată pe piață 5 produse dezinfectate pentru mâini și suprafețe. Sursa foto: forbes.ro

Compania Farmec Cluj-Napoca este cunoscută pentru produsele sale cosmetice, dar și pentru cele de curățare și igienizare motiv pentru care directorul general Mircea Turdean a cerut Ministerului Sănătății autorizarea a cinci produse noi dezinfectante pentru mâini și suprafețe ideale pentru combaterea COVID-19.

Compania Farmec, produse dezinfectante pentru prevenirea îmbolnăvirii cu coronavirus

Una dintre cele mai mari companii de produse cosmetice din țara noastră Farmec Cluj-Napoca este dispusă perioada aceasta să scoată mai multe produse dezinfectante pentru mâini și suprafețe în condițiile în care în momentul de față rafturile supermarketurilor la această categorie de produse sunt goale.

CEO-ul și acționarul Farmec Mircea Turdean a anunțat că a solicitat Ministerului Sănătății autorizarea a cinci noi produse ideale pentru combaterea și prevenirea pandemiei de coronavirus.

„Am luat legătura cu Ministerul Sănătăţii, respectiv cu Comisia de biocide din cadrul Ministerului pentru a grăbi autorizarea unui număr de cinci produse dezinfectante, atât pentru mâini, cât şi pentru suprafeţe”, a declarat directorul general, informează zf.ro.

Mircea Turdean dorește urgentarea avizului pentru aceste produse

Turdean a precizat că dorește urgentarea avizului pentru aceste produse, statul și cetățenii români având un interes major în această privință. „Este foarte important să subliniez faptul că avizul normal pentru produse dezinfectante se obţine de la Comisia biocide în 2-3 luni”, a completat Mircea Turdean, potrivit sursei menționate anterior.

În plus, directorul companiei de cosmetice din Cluj-Napoca a mai adăugat că a luat legătura şi cu Ministerul Economie pentru a ajuta compania în acest demers sublinind faptul că produsele dezinfectante pentru mâini și suprafețe lipsesc cu desăvârșire din marile lanțuri de magazine.

„Reamintesc aici că rafturile magazinelor de tip supermarket, hipermarket, farmacie, magazine stradale sunt goale la categoria dezinfectanţi.

De asemenea, reamintesc că Farmec, în poziţia de cel mai mare producător şi distribuitor de produse cosmetice şi de curăţenie din România dispune de capacităţi de producţie, linii tehnologice de înaltă productivitate în realizarea de dezinfectanţi de mâini şi suprafeţe”, a mai spus directorul Farmec.

Compania Farmec, contracte cu supermarketuri și farmacii

Mircea Turdean a ținut să mai precizeze faptul că Farmec este una dintre cele mai mari companii și produsele sale precum Nufăr și Triumf sunt foarte căutate de clienți. Totodată, firma clujeană are contracte cu cele mai mari supermarketuri din țară, dar și cu farmacii și mici magazine.

„Avem o forţă de distribuţie proprie, constituită dintr-o flotă importantă de maşini mari, camioane, maşini mici de livrare, şi sute de agenţi în toată ţara. Farmec are şi depozite logistice”,  a încheiat CEO-ul Farmec.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×