Retailerul eMAG, o nouă găselniță financiară! Gelurile și spray-urile dezinfectante, preț dublu față de ceilalți comercianți

Alex Năstase  
înStiri de ultima ora
06/03/2020, 15:43
Retailerul eMAG, o nouă găselniță financiară! Gelurile și spray-urile dezinfectante, preț dublu față de ceilalți comercianțiGALERIE FOTO
Alte produse cu prețuri mari vândute de eMAG și de care se plâng clienții. Sursa foto - facebook

Retailerul eMAG a găsit o nouă găselniță financiară! Mai exact, unul dintre jucătorii importanți de pe piață nu s-a sfiit să afișeze prețuri exorbitante pentru anumite produse, deși ceilalți comercianți vând același lucru cu mult mai puțin.

Retailerul eMAG, o nouă găselniță financiară!

Ieșiți de curând din scandalul măștilor de protecție, eMAG au rămas totuși ancorați în subiect. Astfel, gelurile şi spray-urile dezinfectante de mâini, care costau până acum între 5 şi 10 lei în magazine, au ajuns să fie vândute la preţuri de până la 39 de lei pe platforma eMag, pe fondul creşterii cererii pentru astfel de produse.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Concret, spray-ul antibacterian Touch Kids pentru mâini, la 59 ml, costă 39 de lei. Totodată, spray-ul antibacterian Touch Classic pentru mâini, 59 ml, are un preţ de 29,99 lei, cu 45% redus faţă de preţul iniţial de 55 de lei.

Gelurile și spray-urile dezinfectante, preț dublu față de ceilalți comercianți

Vă readucem aminte că săptămâna trecută, preţul măştilor medicale a crescut de la 25 de lei cutia cu 50 de bucăţi la aproape 500 de lei, tot pe eMag.

Retailerul a emis un comunicat în care preciza că, de fapt, preţul acestor produse este mult mai mare, iar eMag va suporta diferenţa dintre preţul de achiziţie a măştilor medicale şi cel la care clienţii îl pot cumpăra.

„În ultimele zile, pe fondul discuţiilor referitoare la riscul crescut de infecţie cu Covid-19 (Coronavirus) în rândul populaţiei, stocurile de măşti medicale la preţurile obişnuite s-au epuizat.

În aceste condiţii, am văzut cu toţii o creştere foarte mare a preţurilor la aceste produse care erau vândute de selleri prin platforma marketplace şi am identificat câteva soluţii care să rezolve situaţia actuală, în beneficiul clienţilor.

Dată fiind amploarea fără precedent a cererii pentru astfel de produse am identificat stocuri în România şi am cumpărat tot ce se putea găsi în ţară, de la distribuitorii existenţi.

Astfel, am achiziţionat măşti şi la preţul de 7 lei/bucata, însemnând 350 de lei setul de 50 de bucăţi, şi am decis să suportăm diferenţa de preţ în toată această perioadă astfel încât clienţii să le poată cumpăra la 3 lei bucata (…)

Chiar dacă în magazinele online mari din Vestul Europei preţul pentru o mască a ajuns la 5 lei, iar în farmacii între 3-5 lei sau stocurile sunt epuizate, eMag va subvenţiona costul pe perioada crizei de măşti medicale”, se arată în comunicatul emis pe 25 februarie.

Pe de altă parte, Consiliul Concurenţei avertizează companiile să nu crească preţurile în aceste zile, când există o cerere mai mare din partea consumatorilor, întrucât autorităţile pot apela la măsuri excepţionale pentru a stopa scumpirile nejustificate, a declarat preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, într-un interviu acordat săptămâna trecută AGERPRES.

Potrivit acestuia, Consiliul monitorizează preţul alimentelor, al echipamentelor medicale şi al altor produse unde cererea a crescut foarte mult, iar companiile care profită de aceste momente de panică şi scumpesc masiv riscă să fie amendate cu până la 10% din cifra de afaceri.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×