Pentru ca oamenii să nu mai iasă din casă sau pentru cazul în care nu se mai găseşte în farmacii, OMS a publicat o reţetă de dezinfectant care se poate prepara în casă.
OMS a publicat reţeta dezinfectantul care se poate prepara în casă
Organizaţia Mondială a Sănătăţii au publicat o reţetă de dezinfectant ce se poate prepara în casă, în contextul pandemiei de coronavirus.
Prepararea dezinfectantului se face de către adulţi, în niciun cau de către copii. Pentru prepararea dezinfectantului sunt necesare câteva ingrediente. Prepararea dezinfectantului, pas cu pas poate fi consultată, AICI, pe pagina oficială a OMS.
Acestea sunt ingredientele necesare preparării dezinfectantului de casă
-8.333 ml de etanol de 96% sau 7.515 ml de alcool izopropilic de 99.8%
-417 ml de peroxid de hidrogen de 3%
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Ia-ți prima de meci de la MaxBet! Bonus de bun venit 3 în 1: 1000 lei sport + 444 rotiri gratuite + 50 lei la loterii
-145 ml de glicerină de 98%
-apă sterilă sau apă fiartă și răcită.
România se pregăteşte de scenariul 3 din planul de combtare a coronavirusului
Pe de altă parte, autorităţile din România se aşteaptă ca ţara noastră să treacă prin starea de alertă. „În România probabil vom trece prin starea de alertă, este un scenariu la care echipa noastră lucrează și va fi luată o decizie rapid, în perioada care urmează”, a anunțat ministrul interimar al sănătății Victor Costache, la Digi24.
Ministrul săbătîţii a mai declarat că starea de alertă este necesară pentru că permite îndeplinirea unor măsuri fără prea multă birocraţie.
După depăşirea numărului de 100 de persoane infectate cu coronavirus, România va trece la scenariul 3 în ceea ce priveşte planul de combatere a infecţiilor cu coronavirus.
„Acest scenariu 3 nu este cel mai important, cel mai important și cel mai greu ne va fi când vom trece – și este foarte posibil – în scenariul 4. Întârziem cât mai mult această trecere – și mă refer când vom depăși 1.000 de pacienți.
Deocamdată, și la acest număr de pacienți – aproape 90 câți avem în momentul de față – ne permitem încă luxul să internăm toți pacienții, inclusiv formele ușoare în spitalele și secțiile de boli infecțioase, într-o izolare strictă, în dorința de a limita răspândirea acestui virus.
Știm din greșelile altor țări, atunci când formele ușoare au fost lăsate la domiciliu, uneori nu se respectă această carantinare la domiciliu și atunci virusul se răspândește mai repede”, a explicat Victor Costache.