Gigi Becali, donații de 100.000 de euro pentru Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş: ”Le aduc 5.000 de măști zilnic”

Traian Terzian   
în Stiri de ultima ora
17/03/2020, 12:29
Gigi Becali, donații de 100.000 de euro pentru Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş: ”Le aduc 5.000 de măști zilnic”
Gigi Becali a anunțat că a făcut donații de 100.000 de euro pentru Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş

Omul de afaceri Gigi Becali a anunțat că a făcut donații de 100.000 de euro pentru Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş de când pandemia de coronavirus s-a abătut asupra României.

Gigi Becali, donații de 100.000 de euro pentru Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş

Deși autoritățile au spus constant că spitalele din România sunt bine dotate în lupta cu pandemia de coronavirus, Gigi Becali îi contrazice și a declarat că până acum a donat 100.000 de euro către Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş, condus de medicul Adrian Streinu Cercel.

”Eu am o relație cu domnul Cercel, mi-a cerut ajutorul și am zis ca da. Există o listă oficială a spitalului Matei Balș cu ce au nevoie acum. Am luat tot ce era nevoie pentru spital. Am zis ca plătesc câte 5.000 de măști pe zi, plus halate, consumabile, mese, scaune, paturi, televizoare, calculatoare”, a afirmat Gigi Becali la România TV.

”Chiar acum trebuie să mă duc la bancă să plătesc niște facturi, cam 25.000 de euro, pentru ce am cumpărat la spital. Ce să fac eu cu banii, dacă semenii mei sunt bolnavi? Cel mai important fac rugăciune în fiecare zi pentru semenii mei”, a continuat latifundiarul din Pipera.

”Dacă va mai fi nevoie și în altă parte, voi ajuta”

”Doar de la Matei Balș mi s-a cerut ajutorul, pentru că acolo am unele relații cu domnul Streinu Cercel. Dar dacă va mai fi nevoie și în altă parte în București sau în țară, voi ajuta. Îi ajut, ce să fac cu banii? Oamenii sunt bolnavi. Am investit până acum 100.000 de euro la Matei Balș de când cu virusul ăsta”, a încheiat Becali.

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a anunțat că în curând în România va începe producția de măști și echipamente de protecție pentru medici. Mai mult, directorul general companiei Farmec Cluj-Napoca, Mircea Turdean, a cerut Ministerului Sănătății autorizarea a cinci produse noi dezinfectante pentru mâini și suprafețe ideale pentru combaterea COVID-19.

Un medic din Iași a făcut acuzații grave la adresa statului român, după ce doctorii și asistentele de la un spital din oraș au fost nevoiți să efectueze de urgență o cezariană unei paciente pasibilă de infectare cu coronavirus fără a avea echipamente de protecție.

Și reprezentanţii Colegiului Medicilor Iaşi susţin că cele mai multe cadre medicale nu sunt protejate în faţa coronavirusului, pentru că nu au nici „echipamente specifice” şi nici suficiente cantităţi de dezinfectant.

Acuze dure ale unui medic de la Spitalul Marie Curie! Silvia Coștinean lucrează la secția de terapie intensivă și spune că sistemul medical din România nu este absolut deloc pregătit pentru o asemenea luptă. Mai mult de atât, femeia a transmis că, în acest moment, nu există teste pentru coronavirus în spitalele din țară.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×