Colegiul Medicilor din Iași, acuze la adresa autorităților! ”Majoritatea personalului medical care ia contact cu posibilii infectaţi cu noul coronavirus nu este protejată în mod corespunzător”

Alex Năstase  
înStiri de ultima ora
13/03/2020, 12:24
Colegiul Medicilor din Iași, acuze la adresa autorităților! ”Majoritatea personalului medical care ia contact cu posibilii infectaţi cu noul coronavirus nu este protejată în mod corespunzător”GALERIE FOTO
Medicii spun că autoritățile nu îi ajută. Sursa foto - hepta.ro

Colegiul Medicilor din Iași a lansat mai multe acuze la adresa autorităților! Doctorii au atras atenția celor implicați în gestionarea cazurilor de infectare cu coronavirus că personalul sanitar „nu este protejat în mod corespunzător”.

Colegiul Medicilor din Iași, acuze la adresa autorităților!

Reprezentanţii Colegiului Medicilor Iaşi susţin că cele mai multe cadre medicale nu sunt protejate în faţa coronavirusului, pentru că nu au nici „echipamente specifice” şi nici suficiente cantităţi de dezinfectant.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

„Marea majoritate a personalului medical care ia contact cu posibilii infectaţi cu noul coronavirus nu este protejată în mod corespunzător, neavând nici echipamente specifice, nici dezinfectanţi în cantităţi suficiente”, se arată într-un comunicat dat publicităţii de Colegiul Medicilor Iaşi.

”Majoritatea personalului medical care ia contact cu posibilii infectaţi cu noul coronavirus nu este protejată în mod corespunzător”

Medicii ieşeni arată că intrarea în contact cu o persoană posibil infectată obligă personalul medical să intre în carantină, iar astfel comunităţi întregi ar putea rămâne fără asistenţă de specialitate.

„Facem apel la toţi responsabilii pentru gestionarea acestei crize medicale fără precedent în istoria recentă a României să protejeze resursa umană din Sănătate, pentru ca cetăţenii să poată primi cele mai bune îngrijiri, preventive şi curative, posibile în contextul epidemic actual”, precizează sursa citată.

Între timp, preşedintele Klaus Iohannis a decis să facă consultările cu partidele parlamentare pentru desemnarea premierului, prin sistem de teleconferinţă.

Se întâmplă lucrul acesta după ce liderul PNL, premierul Ludovic Orban, a declarat că se autoizolează la Vila Lac 1.

Reacția vine după ce senatorul Vergil Chiţac, diagnosticat cu coronavirus, a participat la reuniunea Biroului Politic. Acum, toţi membrii conducerii liberale se vor izola la domiciliu, iar toţi senatorii din grupul senatorial au obligaţia să se izoleze.

El a precizat că nu va merge la consultările de la Cotroceni, pentru desemnarea premierului, pentru că ar însemna să-l pună în pericol pe preşedinte.

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×