Ministrul Economiei, anunț important în lupta împotriva răspândirii coronavirusului: ”Vom începe să producem măști și echipamente de protecție”

Traian Terzian   
în Stiri de ultima ora
17/03/2020, 09:23
Ministrul Economiei, anunț important în lupta împotriva răspândirii coronavirusului: ”Vom începe să producem măști și echipamente de protecție”
Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a făcut un anunț important în lupta pe care statul român o duce pentru a stopa răspândirea coronavirusului

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a făcut un anunț important în lupta pe care statul român o duce pentru a stopa răspândirea coronavirusului.

Ministrul Economiei, anunț important în lupta împotriva răspândirii coronavirusului: ”Problema noastră este să găsim materialele”

”Acum am observat cât de rău s-a făcut în România pentru că nu mai producem mare lucru de 10-15 ani. Producem confecții, am vorbit cu patronajul din zona confecțiilor și acum vom începe să producem măști și echipamente de protecție pentru medici. Acum ne chinuim să găsim materiale și vom începe să producem”, a fost anunțul ministrului Economiei în lupta împotriva răspândirii coronavirussului.

”Nu este foarte greu să faci o astfel de schimbare. Gândiți-vă că un combinezon pentru medici este asemănător cu o salopetă. Avem linii de producție, am foarte multe solicitări la Minister pentru aceste schimbări. Problema noastră este să găsim materialele. Pentru măștile de protecție este ceva mai ușor, dar tot problema materialului rămâne”, a declarat Virgil Popescu la TVR.

”Am convingerea că în această săptămână vom găsi materialele și imediat ne vom apuca de lucru. În câteva zile vom produce măști de protecție în România. Vă mai dau o veste bună: Farmec Cluj a depus o cerere pentru a putea produce biocide. În România nu mai produce nimeni biocide și am discutat astăzi cu ministrul Sănătății, am deblocat și va începe producția de biocide, pentru a nu mai depinde doar de import”, a continuat ministrul.

”Este momentul să repornim industria esențială în România”

”Cred că această criză ne-a trezit și pe noi și pe cei din Europa și mai cred că am înțeles cu toții cât este de important să producem materiale vitale în țara noastră. Importurile din China, ați văzut ce s-a întâmplat, s-au tăiat brusc. Cred că este momentul să repornim industria esențială în România.ministrul ec Nu vorbim doar despre materiale sanitare, vorbim despre toate produsele de care are nevoie o țară în situație de criză”, a încheiat Virgil Popescu.

Autoritățile române au luat decizia de a transforma Spitalul Colentina din București în unitate COVID-19, dar medicii reclamă lipsa de echipament și de pregătire pentru un astfel de scenariu.

Un medic din Iași a făcut acuzații grave la adresa statului român, după ce doctorii și asistentele de la un spital din oraș au fost nevoiți să efectueze de urgență o cezariană unei paciente pasibilă de infectare cu coronavirus fără a avea echipamente de protecție.

Și reprezentanţii Colegiului Medicilor Iaşi susţin că cele mai multe cadre medicale nu sunt protejate în faţa coronavirusului, pentru că nu au nici „echipamente specifice” şi nici suficiente cantităţi de dezinfectant.

Acuze dure ale unui medic de la Spitalul Marie Curie! Silvia Coștinean lucrează la secția de terapie intensivă și spune că sistemul medical din România nu este absolut deloc pregătit pentru o asemenea luptă. Mai mult de atât, femeia a transmis că, în acest moment, nu există teste pentru coronavirus în spitalele din țară.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×