Adrian Streinu Cercel, noi detalii în contextul epidemiei de coronavirus: „Este o situație ieșită din comun. Va urma un al doilea val în toamnă”

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
18/03/2020, 22:38
Adrian Streinu Cercel, noi detalii în contextul epidemiei de coronavirus: „Este o situație ieșită din comun. Va urma un al doilea val în toamnă”
Medicul Adrian Streinu Cercel susține că în toamnă vom avea parte de un nou val al epidemiei de coronavirus. Sursa foto: hepta.ro

Nu vom reuși să scăpăm prea curând de coronavirus, susține medicul Adrian Streinu Cercel, care avertizează că urmează o perioadă de foc pentru România, similară celei pe care o traversează acum Italia, unde bilanțul persoanelor infectate crește de la o zi la alta. Cea mai mare problemă o reprezintă valul uriaș de români care se întorc din țările puternic afectate de răspândirea agentului patogen denumit științific COVID-19.

Medicul Adrian Streinu Cercel susține că trebuie să ne pregătim pentru al doilea val al epidemiei de coronavirus. Când ar urma să se declanșeze

Potrivit directorului Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balș”, chiar dacă epidemia se va reduce în următoarele luni, odată cu instalarea sezonului cald, din toamnă să ne așteptăm la un al doilea val de contaminări.

În următoarele patru luni va fi o perioadă de foc pentru România”, a explicat el. Va mai urma un al doilea val care va fi în toamnă. Primul val va fi după Paşte.

Sistemul este ca un dromader. Capul cămilei este o creştere uşoară, după care urmează o perioadă de acalmie, o incubaţie. În această perioadă sunt cei care au venit din Spania, Israel, care contaminează şi împrăştie. Urmează cocoaşa propriu zisă”, a declarat Adrian Streinu Cercel la România TV.

Doar trei dintre pacienții infectați cu COVID-19 au o stare mai gravă

Cât despre cele 260 de persoane testate pozitiv cu coronavirus, majoritatea sunt asimptomatici sau au o stare de sănătate bună, lucru confirmat deunăzi inclusiv de președintele Klaus Iohannis.

Unele complicații au apărut la trei dintre aceștia, însă medicii sunt optimiști că vor depăși cu bine momentele dificile, susține managerul de la „Matei Balș”.

Ceea ce ne preocupă este nivelul de întoarcere din Spania, Israel, omaeni care aduc noi infecţii. Practic din momentul în care a apărut cuvântul pandemie, toate ţările sunt pe roşu”, a explicat Adrian Streinu Cercel, adăugând că „la ţară avem o populaţie îmbătrânită, iar accesul la apă şi săpun este derizoriu”.

Dacă ne vom duce să ne pupăm, lucrurile nu vor merge bine. Trebuie să ne oprim la poartă, respectiv la uşa apartamentului. Dacă nu înţelegem să facem asta benevol, o vom face forţat”, a mai spus medicul.

„Dacă nu stăm acasa următoarele 10 săptămâni… în România poate fi ca în Italia”, a completat doctorul într-o altă intervenție televizată, la Antena 3.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×