COVID-19 are două forme, una mai blândă şi una mai agresivă. Adrian Streinu-Cercel: „S este mai blând și L este mai agresiv”

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
12/03/2020, 08:51
COVID-19 are două forme, una mai blândă şi una mai agresivă. Adrian Streinu-Cercel: „S este mai blând și L este mai agresiv”
Adrian Streinu-Cercel: coronavirus are două forme, una mai blândă, una mai agresivă

Managerul Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş”, medicul Adrian Streinu-Cercel, a spus că România ar putea avea probleme grave în urma epidemiei de coronavirus, în contextul în care accesul la apă în mediul rural este limitat. De asemenea, acesta a mai spus că virusul ucigaş are două forme, una agresivă şi una mai uşoară.

Adrian Streinu-Cercel: COVID-19 are două forme, una mai agresivă şi una mai blândă

Adrian Streinu-Cercel a declarat că inamicul COVID-19 este evitarea aglomeraţiei şi spălatul pe mâini. De asemenea, medicul specialist a declarat că România ar putea avea probleme serioase ţinând cont că în mediul rural accesul la apă este limitat.

Dacă lumea nu înțelege ce are de făcut, de la evitarea aglomerației, spălarea pe mâini cu apă și săpun din abundență, s-ar putea să avem probleme în contextul în care știm foarte bine că populația noastră în vârstă se găsește în mediul rural și mai mult decât atât accesul la apă este destul de limitat”, a declarat Adrian Streinu-Cercel la „Sinteza Zilei”.

Diaspora se întorce masiv în ţară

Managerul spitalului de Boli Infecţioase „Matei Balş” a mai spus că numărul mare de românii care au venit şi continuă să intre în ţară este factorul principal de răspândire a COVID-19.

„Noi am calculat diverse modalități de evoluție a acestui impact epidemiologic și avem mai multe lucruri pe care le ținem sub control.

În momentul de față știm că avem o intrare masivă de persoane care vin din toate țările din Europa și practic avem pe relația Italia un număr mare de oameni care se întorc în România, avem pe relația Spania un număr foarte mare de cetățeni care lucrează acolo și estimăm că vor intra mulți în România, avem și în Germania foarte mulți români la fel și în Franța și în Marea Britanie.

Toate aceste persoane care vin pot aduce virusul cu ele. Nu e departe faptul că deja avem semnale că pe relația Israel ne-au venit trei cazuri, pe relația Germania ne-au venit cazuri, la fel și din Londra. Asta este situația. Era un lucru de așteptat”, a mai spus Adrian Streinu-Cercel.

Medicul a spus că era de aşteptat ca virusul ucigaş să ajungă şi în ţara noastră. De asemenea, acesta a precizat că virusul are două forme, una mai blândă şi una mai agresivă.

„Nu ne surprinde faptul că a intrat virusul în România. Important este cum va evolua el, ținând cont că vorbim de forma L a acestui virus.

Această formă L a virusului este forma mai agresivă. Sunt două forme: L și S. S este mai blând și L este mai agresiv.

Dacă ne uităm la rata de mortalitate din Italia acest lucru se confirmă”, a spus medicul Adrian Streinu-Cercel.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×