Vama Nădlac, blocată de ore bune. Românii se întorc la muncă în străinătate. FOTO

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
07/01/2020, 21:36
Vama Nădlac, blocată de ore bune. Românii se întorc la muncă în străinătate. FOTO GALERIE FOTO
Aglomerația la ieșirea din țară pe la vama Nădlac. Românii se întorc la muncă în străinătate.

Românii care lucrează în străinătate și au petrecut sărbătorile de iarnă în țară se reîntorc la muncă. Traficul pe sensul de ieşire din ţară a crescut alarmant de mult în ultimele ore, iar românii așteaptă la coadă ore bune.

Aglomerație la vama Nădlac. Românii se reîntorc la muncă în străinătate

La fiecare sfârșit de an și începutul anului următor vămile din țara noastră sunt aglomerate, iar timpii de așteptare cresc. Acest lucru s-a întâmplat și în această seară la vama Nădlac unde s-au format cozi uriașe de mașini pe sensul de ieșire din România. VEZI FOTO

Românii care lucrează în afara granițelor țării și au venit în țară pentru sărbătorile de iarnă așteaptă până la 3 ore pentru a trece vama. Cei mai mulți preferă vama Nădlac 2 pentru că le asigură legătură cu sistemul de autostrăzi care duc până în vestul Europei.

2-3 ore pentru verificarea documentelor la vama Nădlac

Autoritățile sunt depășite de situație în ciuda faptului că au fost deschise opt artere de control pentru ieșirea din țară. Românii stau în mașini chiar și 2-3 ore pentru ca poliția de frontieră să le verifice documentele.

Deocamdată doar la granița cu Ungaria sunt cozi infernale, în timp ce la restul punctelor din Arad autoritățile spun că se așteaptă cel mult 20 de minute. Șoferii sunt îndrumați să folosească și alte puncte de ieșire din România tocmai pentru a evita aglomerarea.

Reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Arad au declarat că aglomerația este mult mai mare decât vineri, 3 ianuarie. În plus, autoritățile se așteaptă ca în acest weekend cozile să se formeze pe kilometri întregi având în vedere că mulți români care locuiesc în vestul teritoriului obișnuiesc să meargă în vacanțe în Ungaria sau Austria.

Recomandările polițiștilor de frontieră pentru șoferi

Poliţia de Frontieră Română le recomnadă românilor care părăsesc zilele acestea teritoriul României să acceseze aplicația online disponibilă pe pagina de internet a instituției. Această aplicație le arată șoferilor care sunt timpii de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei.

Totodată, reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Arad au mai adăugat că în judeţul Arad, la Vărşand şi Turnu se aşteaptă doar 10 minute. Timpii de așteptare sunt valabili atât pentru intrarea în România, cât și pentru ieșirea din țară.

Pe 3 ianuarie 2020, aproximativ 33.000 de persoane, cu circa 10.000 de mijloace de transport, au ieşit din România prin Nădlac II. Polițiștii de frontieră spun că asta înseamnă o creștere de trei mai mare  față de o zi obişnuită.

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×