Crăciunul aduce peste 120.000 de români acasă! Aglomerație la vamă

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
22/12/2018, 18:50
Crăciunul aduce peste 120.000 de români acasă! Aglomerație la vamă
Românii vin acasă! România se întregește!

Sărbătorile îi aduc pe români acasă! Ca în fiecare an, România se umple iar. Cei care vin la familie și prieteni stau zeci de minute la graniță din cauza numeroaselor vehicule care se îndreaptă tot acasă. Un număr de peste 200.000 de oameni au trecut de punctele de frontieră ale țării numai în ultimele 24 de ore.

Anul trecut, de sărbătorile Pascale, aproximativ 1000.000 de persoane au tranzitat frontiera, dintre care 550.000 au fost cetățeni ai UE. Care sunt punctele de frontieră pe unde se poate trece? Pe unde pot veni sau pleca românii din țară? “Este vorba de aceste zile inaine de Crăciun, când traficul a crescut foarte mult, astfel încât am ajuns la valorile de trafic de vârf ale verii”, potrivit purtătorului de cuvânt al Companiei Aeroporturi București, Valentin Iordache, despre aglomerația din jurul sărbătorilor.

Crăciunul vine cu românii acasă

Românii se întorc acasă! Sărbătorile îi surprind alături de cei dragi, dar pentru asta trebuie să aștepte zeci de minute, din cauza numeroaselor vehicule care se îndreaptă și ele spre România. Pentru evitării aglomerărilor ce pot apărea, Poliţia de Frontieră Română recomandă celor care pelacă sau vin din sau în ţară să folosească toate punctele de frontieră. Cei care sunt nemultumiţi de modul în care a fost efectuat controlul la trecerea frontierei, pot suna la numărul de telefon 021.9590, unde aspectele semnalate vor fi preluate de către poliţiştii de frontieră care vor acţiona în consecinţă, legal, de la caz la caz.

Puncte de frontieră

Pe frontiera româno-ungară: pe raza jud. Timiş: P.T.F. Cenad – Kiszombor; pe raza jud. Arad: P.T.F. Nadlac – Nagylak; P.T.F. Turnu – Batonnya; P.T.F. Vărşand – Gyula; pe raza jud. Bihor: P.T.F. Salonta – Mehkerek; P.T.F. Borş – Artand; P.T.F. Valea lui Mihai – Nyirabrany; P.T.F. Săcuieni – Letavertes; pe raza jud. Satu Mare:P.T.F. Urziceni – Vallaj; P.T.F. Petea – Csengersima. Pe frontiera româno-bulgară: pe raza jud. Giurgiu: P.T.F. Giurgiu; pe raza jud. Constanţa: P.T.F. Vama Veche; P.T.F. Ostrov – Silistra; P.T.F. Negru Voda-Kardam-; pe raza jud. Dolj: P.T.F. Bechet; P.T.F. Calafat.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×