Guvernul lui Ludovic Orban a fost învestit de Parlamentul României! Liderul PNL a adunat 240 de voturi. Prima reacție a noului premier. Update

Guvernul lui Ludovic Orban a fost învestit de Parlamentul României! Liderul PNL a adunat 240 de voturi. Prima reacție a noului premier. Update
Ludovic Orban așteaptă cu emoții votul de învestitură din Parlament. Sursa foto: digi24.ro

În cursul zilei de luni, 4 noiembrie, plenul Parlamentului se va reuni pentru votul de învestire a Guvernului propus de Ludovic Orban, prim-ministrul desemnat de președintele Klaus Iohannis. În debutul ședinței programate la ora 14:00, liderul PNL va prezenta platforma de guvernare, precum și lista miniștrilor care compun Executivul său, urmând ca apoi să aibă loc dezbateri și, în final, votul de încredere propriu-zis.

Update ora 19:08: A început ceremonia de depunere a jurământului, la Palatul Cotroceni.


Update, ora 17:05 În uralele celor prezenți în Parlament, Ludovic Orban a oferit un mesaj scurt: „Vă mulțumesc și aveți încredere în noi.”


Update, ora 16:55 Potrivit celor de la Digi 24, guvernul Ludovic Orban a adunat 240 de voturi!


Update, ora 14:30 Discursul lui Ludovic Orban ,de la tribuna Parlamentului: „Acest guvern este un guvern cu mandat limitat. Durata maximă a acestui guvern este de un an de zile. Tot ceea ce am pus în programul de guvernare pleacă de la această premiză. Avem de luat măsuri urgente care nu pot fi luate decât de un guvern legitim”

Ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului României din 4 noiembrie 2019

Ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului României din 4 noiembrie 2019. Prezentarea Programului și a Listei Guvernului de către Ludovic Orban, candidatul desemnat pentru funcția de prim-ministru și votul asupra cererii de acordare a încrederii Parlamentului asupra Programului și a întregii Liste a Guvernului.Pentru a fi la curent cu următoarele transmisiuni în direct, vă rugăm să dați like paginii Privesc.Eu!

Gepostet von Privesc.Eu am Montag, 4. November 2019

Update, ora 14:15 Mai mulți parlamentari au probleme cu cartela de vot și vor vota cu mâna ridicată. Printre aceștia se numără nume importante precum Călin Popescu Tăriceanu, Kelemen Hunor sau Alina Gorghiu.

Update, ora 13:30 Ședința Parlamentului pentru votul de învestitură a Guvernului Orban a început. Alina Gorghiu anunță că și-au înregistrat prezenta 235 de parlamentari, ceea ce înseamnă că cvorumul e întrunit.

Update, ora 13:00 Claudiu Manda râde de Victor Ponta, după conflictul cu Mihai Tudose: „Dacă nu crezi, deschide frigiderul”

Update, ora 11:00 Traian Băsescu, analiză înainte de votul de învestitură: „Dacă guvernul Orban trece, Klaus Iohannis e deja președinte”

Update, ora 10:30 Scandal între foștii premieri din Pro România. Victor Ponta îl acuză pe Mihai Tudose că negociază în secret cu PNL


Ludovic Orban, convins că se va asigura cvorumul pentru votul de învestire a Guvernului

Într-un interviu acordat vineri, Ludovic Orban s-a arătat extrem de optimist în privința întrunirii cvorumului la ședința Parlamentului, prima condiție pentru ca Guvernul său să fie supus votului de încredere. Practic, conform procedurii în astfel de situații, este nevoie de prezența a cel puțin 233 de parlamentari și de obținerea aceluiași număr minim de voturi favorabile.

Pe lângă cei 225 de parlamentari care sunt în grupurile care susţin învestirea Guvernului, cu care am semnat acorduri sau am stabilit înţelegeri, sunt încă 11 parlamentari cu care am discutat personal şi mi-au confirmat într-un procent destul de mare faptul că vor fi prezenţi la votul de învestire a Guvernului”, a declarat Ludovic Orban.

Orban continuă negocierile pentru învestirea Guvernului

Săptămâna trecută, liderul PNL a precizat că negocierile vor continua până luni, pentru a convinge cât mai mulți Parlamentari să voteze noul Guvern. Totodată, Orban speră că astfel va reuși să prevină „eventuale absenţe sau dezertări”.

Cu siguranţă vom avea discuţii până luni, la ora 14,00, şi în timpul votului. Vom avea discuţii în primul rând cu partenerii noştri. Vom continua discuţiile cu toţi ceilalţi parlamentari care nu au susţinut în comisii sau în activitate Guvernul, pentru a-i convinge că România are nevoie de un guvern competent, legitim, care să restabilească echilibrul şi să refacă capacitatea administrativă a guvernului şi a tuturor instituţiilor guvernamentale”, a spus atunci premierul desemnat.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×