Ludovic Orban garantează pentru 234 de voturi! PMP și USR promit să voteze guvernul

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
27/10/2019, 20:40
Ludovic Orban garantează pentru 234 de voturi! PMP și USR promit să voteze guvernul GALERIE FOTO
Ludovic Orban spune că are voturile necesare pentru învestirea guvernului. Sursa foto - facebook

Președintele Partidului Național Liberal Ludovic Orban garantează pentru 234 de voturi în ceea ce privește susţinerea Guvernului său în Parlament. Acesta a declarat că excepție făcând cele 225 de voturi ale formaţiunilor care au declarat explicit că susţin Guvernul, are și alte angajamente de vot. Mai exact, liderul liberalilor se referă la cel puțin 9 parlamentari care i-au spus că îi vor da credit. Ar trece de barieră, în condițiile în care sunt necesare cel puţin 233.

Ludovic Orban garantează pentru 234 de voturi!

”Voturi instituţionale sunt 225, ale formaţiunilor politice care au declarat susţinerea. Mai avem angajamente de vot astăzi, din partea a cel puţin nouă parlamentari., dar, aşa cum v-am explicat, am angajat discuţii cu foarte mulţi parlamentari, individual. Vom discuta în continuare cu parlamentarii Pro România pentru a participa efectiv, pentru a nu urma boicotul pe care îl pune la cale PSD, astfel încât să avem o procedură normală de învestire”, a declarat Orban.

Întrebat dacă va relua discuţiile şi cu liderul Pro România, Victor Ponta, Orban a răspuns: „În măsura în care există deschidere şi de partea cealaltă”. Cele 225 de voturi invocate de premierul desemnat provin de la PNL, ALDE, USR, UDMR, PMP şi de la grupul minorităţilor. PMP a anunţat după o şedinţă a conducerii partidului, că va vota condiţionat guvernul Orban. Eugen Tomac a declarat că partidul său dorește reducerea numărului de parlamentari la 300.

PMP și USR promit să voteze guvernul

Nu se opresc aici cerințele celor din PMP care vor și reforma în sănătate și prevenția în administrația publică pentru combaterea corupției, prin publicarea contractelor încheiate, astfel încât să se asigure transparența. „În primul rând, cerem premierului desemnat și PNL să acorde o atenție sporită proiectelor mari de infrastructură, că vorbim de autostrada Târgu-Mureș Iași, că vorbim de autostrada Nordului, că vorbim de autostrada Ploiești-Brașov sau Sibiu-Pitești, sunt proiecte mari de infrastructură care au fost blocate în ultimii ani de nesătuiii din PSD”, a adăugat Tomac.

De la USR mesajul a fost unul ferm. Preşedintele Uniunii Salvați România, Dan Barna, a spus că toţi parlamentarii USR vor vota pentru învestirea Guvernului Orban, deşi au obiecţii faţă de unii miniştri.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×