Dezastru pentru Dan Barna într-un sondaj comandat de USR! Candidatul lor nu prinde turul 2

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
25/10/2019, 19:30
Dezastru pentru Dan Barna într-un sondaj comandat de USR! Candidatul lor nu prinde turul 2 GALERIE FOTO
Dan Barna ar rata turul 2 al alegerilor prezidențiale conform unui sondaj intern USR. Sursa foto - facebook

Dezastru pentru Dan Barna într-un sondaj comandat chiar de Uniunea Salvați România! Astfel, dacă ar exista alegeri prezidențiale în acest moment, Klaus Iohannis ar câștiga detaşat primul tur al scrutinului. Actualul președinte n-ar avea absolut nicio emoție și cel mai probabil contracandidat al său pentru turul al doilea ar fi premierul demis Viorica Dăncilă. Culmea, sondajul a fost publicat pe un grup al USR.

Dezastru pentru Dan Barna într-un sondaj comandat de USR!

În urma sondajului, Dan Barna se află la distanţă mare de candidatul PSD. Potrivit unui sondaj intern publicat pe un grup al USR și obţinut de „Adevărul”, preşedintele Klaus Iohannis ar câştiga detaşat primul tur al prezidenţialelor, intenţia de vot pentru acesta fiind de 39%. Locul al doilea ar fi ocupat de candidatul PSD, VIorica Dăncilă, cea care are o intenţie de vot de 23,4%. Dan Barna, candidatul USR la prezidenţiale se află de abia pe locul al treilea, cu 18,5%.

Locul al patrulea ar urma să fie ocupat de Mircea Diaconu, cu 8%, în timp ce Theodor Paleologu are sub 5%. Dacă în turul al doilea ar intra Iohannis şi Barna, preşedintele în exerciţiu are prima şansă de a câştiga un nou mandat la Palatul Cotroceni. Sondajul a fost realizat în perioada 15-23 octombrie. Se schimbă lucrurile dacă în turul 2 intră Vioric Dăncilă, polul de stânga urmând a-și da mâna și voturile să meargă împotriva lui Iohannis.

Iohannis, preferatul electoratului

De altfel, în ultima perioadă au fost efectuate mai multe sondaje. Majoritatea acestora au arătat că românii ar vota cu actualul președinte Klaus Iohannis. Același lucru a rezultat și în sondajul CURS efectuat pe un eșantion de 1.600 de persoane cu vârsta peste 18 ani, în perioada 14-21 octombrie 2019. Așadar, dacă alegerile prezidențiale ar avea loc duminica viitoare românii ar vota cu Iohannis.

Conform sondajului CURS, actualul președinte, Klaus Iohannis ar obține 37%, Viorica Dăncilă, omul susținut de Partidul Social Democrat ar lua 20% iar Dan Barna 13%, Mircea Diaconu s-ar clasa al patrulea cu 11% și Theodor Paleologu, al cincilea cu 6%.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×