Scandal între foștii premieri din Pro România. Victor Ponta îl acuză pe Mihai Tudose că negociază în secret cu PNL

Scandal între foștii premieri din Pro România. Victor Ponta îl acuză pe Mihai Tudose că negociază în secret cu PNL
Victor Ponta îl acuză pe Mihai Tudose de trădare *foto: facebook

Scandal în Pro România înainte de votul de luni care privește învestirea guvernului premierului desemnat Ludovic Orban. Doi dintre liderii partidului, foștii premieri Victor Ponta și Mihai Tudose, se află la cuțite în ceea ce privește susținerea pentru guvernul Orban. Dacă Victor Ponta privește către anticipate, Tudose consideră că trebuie susținut guvernul, lucru ce a atras furia lui Ponta.

Victor Ponta, acuze dure la adresa lui Mihai Tudose

Victor Ponta arată că Mihai Tudose a negociat cu Ludovic Orban, lucru pe care l-a făcut înainte și cu europarlamentarul PSD, Claudiu Manda: „Daca va puneati intrebarea cine este “negociatorul” cu PNL – tot Mihai Tudose care a negociat cu Claudiu Manda in timpul saptamanii sa plece inapoi la PSD si cu Ludovic Orban in Weekend sa votam cu PNL ! Cel pentru care am muncit toti sa ajunga la Parlamentul European – si care ne-a mintit in fata pe toti ca nu merge , doar candideaza sa ajute lista! Cel pentru care am cedat mandatul meu castigat pe lista ProRomania!”

Ponta îl ridiculizează pe Tudose, cel care și-a dat demisia din funcția de premier în timpul vizitei oficiale a premierului Japoniei, Shinzo Abe: „E bine ca macar separam apele / dar este greseala mea ca am lasat de la mine sa treaca toate tradarile si ticalosiile la adresa noastra! Mergem mai departe – mai putini dar fara vanzatori! Mihai Tudose a descoperit acum grija fata de guvernare – tocmai el care a fugit de la Guvern de frica lui Dragnea si l-a lasat pe Premierul Japoniei singur prin Bucuresti! Si tocmai el care a zis ca ramane alaturi de noi sa lupte in Parlamentul Romaniei si a plecat imediat la Bruxelles pentru 5 ani cu voturile noastre!”

Victor Ponta îl acuză pe Mihai Tudose de trădare
Victor Ponta îl acuză pe Mihai Tudose de trădare *foto: captură facebook

Ce poziție are Victor Ponta față de învestirea guvernului Ludovic Orban

Victor Ponta susține că guvernul Ludovic Orban nu este unul legitim, motiv pentru care cere ca Pro România să nu voteze la învestire: „Este corect sa nu votam un Guvern nelegitim, neprofesionist, instaurat cu metodele folosite de Traian Basescu in Decembrie 2009 – si care va genera un dezastru in 2020 exact cum a fost in 2010! Nu am votat Guvernul “Ciolos” si mi-am asumat toate riscurile – asa voi face si acum! ProRomania trebuie sa fie un proiect politic pe termen lung , cu adevarat modern si social democrat / nu voi lasa ca aceasta constructie sa fie folosita ca un vehicol de adus la Putere PNL si Ludovic Orban! Chiar daca acum ProRomania este sub un atac total – vom rezista si vom fi mai buni si mai puternici!”

Cu toate acestea, este de așteptat ca o parte dintre parlamentarii Pro România să voteze cu guvernul Ludovic Orban, în ciuda poziției lui Ponta.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×