Condițiile în care Victor Ponta va vota Guvernul Orban: “Aici nu vorbim de orice miniștri”

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
03/11/2019, 16:18
Condițiile în care Victor Ponta va vota Guvernul Orban: “Aici nu vorbim de orice miniștri”
Condițiile în care Victor Ponta va vota Guvernul Orban. Sursa foto: capital.ro

Partidul lui Victor Ponta nu va vota Guvernul Orban, însă liderul său se mai gândește dacă membrii partidului său vor rămâne în sală pentru a asigura astfel cvorumul de șdință. Fostul premierul Victor Ponta are însă o condiție și pentru acest lucru!

Condițiile în care Victor Ponta va vota Guvernul Orban

Victor Ponta solicită ca miniștrii care au primit aviz negativ din partea comisiilor parlamentare să fie schimbați imediat! Aceasta este condiție pentru asigurarea cvorumului în ziua votării Guvernului Orban. Trei miniștri propuși de PNL au primit vot negativ la audierile din comisiile parlamentare.

„O sa discutam luni dimineata (daca asiguram cvorumul, n.red), toti parlamentarii Pro Romania. In masura in care dl Orban nu respecta regulile din Parlament, sa schimbe cei 3 ministri respinsi de comisii…Stiti, am avut si eu majoritate cu USL de 70%, a picat un ministru in comisie, l-am schimbat imediat, dl Ciolos a schimbat, dl Orban zice ca la el nu se aplica regulile.

Ponta cere schimbarea celor trei miniștri care nu au primit votul comisiilor parlamentare

Dl Orban are timp pana luni la ora 14.00 sa faca o chestiune de bun simt, sa propuna alti ministri in locul celor picati. Aici nu vorbim de orice ministri, vorbim de Munca, Finante si Dezvoltare Regionala, trei pozitii importante”, a zis Ponta.

Trei dintre miniștrii propuși de Ludovic Orban au fost respinși de comisiile din Parlament, în cele două zile de audieri. Este vorba despre Ion Ștefan, propus să preia Ministerul Dezvoltării, Violeta Alexandru, propusă la Muncă și Florin Cîțu, care urma să preia Finanțele.

„Nu ştiu dacă aţi urmărit audierile miniştrilor liberali. Eu nu am văzut aşa ceva în ultimii 20 de ani. Audieri care să dureze trei ore, cu zeci de întrebări, 50-60 de întrebări în care candidaţii noştri au fost jigniţi, au fost ameninţaţi, au fost făcuţi responsabili pentru lucruri pentru care nu aveau nicio vină”, a declarat Ludovic Orban, citat de news.ro.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×