Călin Popescu Tăriceanu, primul pe listă la moțiunea de cenzură împotriva guvernului Orban!

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
23/10/2019, 10:40
Călin Popescu Tăriceanu, primul pe listă la moțiunea de cenzură împotriva guvernului Orban! GALERIE FOTO
Călin Popescu Tăriceanu ar apela la moțiune de cenzură dacă liberalii desființează Secția Specială. Sursa foto - facebook

Fostul președinte al Senatului, Călin Popescu Tăriceanu este primul pe listă la moțiunea de cenzură împotriva guvernului Orban! Cel puțin așa a amenințat șeful ALDE dacă liberalii vor modifica sau își vor asuma răspunderea pentru Secția de investigare a infracțiunilor în justiție (SIIJ). Tăriceanu spune că ALDE nu este deloc de acord cu desființarea Secției drept pentru care, în caz contrar, nu va ezita să apeleze la toate căile legale care îi stau la dispoziție.

Călin Popescu Tăriceanu, primul pe listă la moțiunea de cenzură împotriva guvernului Orban!

„Nu am discutat în mod special de păstrare, că nu am discutat de desființare. Nu s-a pus problema. În legătură cu desființarea am avut noi cei de la ALDE un punct de vedere, nu vom fi de acord. Dacă se încearcă inclusiv o altă manevră cu asumarea răspunderii vă spun că dacă se depune moțiune de cenzură votăm moțiunea de cenzură și pică orice guvern pe subiectul ăsta.

Dacă mergem pe asumarea răspunderii e termen de trei zile în care poți depune moțiune”, a spus Călin Popescu Tăriceanu, la TVR. De altfel, șeful ALDE a ieșit relaxat de la întâlnirea cu liberalii și a spus că a stabilit cu partidul lui Orban că nu se va face nicio modificare prin OUG pentru Secția de investigare a infracțiunilor în justiție (SIIJ). „Am vorbit despre justiție. Secția specială.

Călin Popescu Tăriceanu, primul pe listă la moțiunea de cenzură împotriva guvernului Orban! Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu a negociat intrarea la guvernare cu PNL. Sursa foto – facebook

Tăriceanu, mesaj ferm pentru guvernul Orban

Am convenit un lucru, că Secția specială, dacă e vorba să se discute despre ea, nu se va face nimic prin ordonanță de urgență. Am prevenit și despre faptul că există și alte modalități. Cu experiența pe care o avem știm că există și alte modalități, o asumare a răspunderii. I-am prevenit despre fiecare aceste lucruri ce vom face. Am convenit în final că, având în vedere că în Parlament este un proiect de lege care vizează Secția Specială, dacă e să se discute în Parlament, care este calea cea mai corectă, locul cel mai potrivit pentru dezbatere și adoptarea unor legi care vizează funcționarea justiției. E

u cred că Secția specială trebuie să rămână. Nu este o invenție de acum, ea funcționa în cadrul DNA-ului. În momentul de față ea este sub autoritatea CSM, care este garantul independenței justiției. Cu ce este mai puțin valabilă Secția acum decât cum era înainte? ”, a subliniat Tăriceanu.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×