Traian Băsescu, sfaturi pentru Tăriceanu: „La Modrogan la intrare se află o tavă cu ciolane pentru potăi de pripas. Ia-ţi şi tu unul”

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
21/10/2019, 11:00
Traian Băsescu, sfaturi pentru Tăriceanu: „La Modrogan la intrare se află o tavă cu ciolane pentru potăi de pripas. Ia-ţi şi tu unul”
Traian Băsescu, atac la Călin Popescu - Tăriceanu *foto: hepta.ro

Traian Băsescu îi răspunde în stilul propriu fostului său premier, Călin Popescu-Tăriceanu. Cei doi foști aliați din deceniul trecut se află din nou pe aceeași baricadă printr-o conjunctură, după ce Tăriceanu a decis să scoată ALDE de la guvernare, fapt ce a permis ca votul pentru moțiunea de cenzură împotriva guvernului Dăncilă să treacă. Acum Tăriceanu i-a cerut premierului desemnat ca PMP, partidul lui Băsescu, să nu intre la guvernare, altfel nu va primi susținerea din partea ALDE în parlament. Fostul președinte i-a oferit o replică destul de dură președintelui ALDE, prin care face lămuriri cu privire la diferențele de natură juridică dintre cei doi.

Traian Băsescu, sfaturi pentru Călin Popescu-Tăriceanu

Într-o postare numită „Tăriceanu, ia-ți și tu unul!”, Traian Băsescu îi face o critică dură lui Tăriceanu: Mânat de ură şi aroganţă „marele campion” al trădărilor, Tăriceanu, proaspăt văruit în opozant, vrea eliminarea PMP din orice variantă de participare la guvernare, ca şi cum PMP ar fi fost până acum servitor prin curtea PSD şi nu ALDE, cu uşierul şef Tăriceanu. Şi ca argument suprem al poziţiei sale, fostul manechin foloseşte acuzaţiile aduse mie de Consiliului CNSAS majoritar PSD. Iar dacă discută despre justiţie, hai să vedem”, își începe Băsescu postarea.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Fostul președinte prezintă apoi toate diferențele privind situația juridică dintre el și Tăriceanu:

„1.Eu sunt acuzat de CNSAS şi am un proces civil care va fi judecat în final la ICCJ (am pierdut la Curtea de Apel şi fac recurs) .
Tăriceanu este acuzat de DNA pentru fraude şi nu va fi judecat de nimeni ;

2.Eu m-am prezentat în instanţă de la prima citaţie, fără a încerca să tergiversez procesul.
Tăriceanu a tergiversat aproape un an analiza dosarului său în Comisia Juridică a Senatului;

3.Eu m-am prezentat în faţa judecătorilor fără niciun fel de amânare .
Tăriceanu, „adevărat bărbat”, s-a ascuns în spatele majorităţii PSD din Senat care prin vot a respins începerea urmăririi penale ;

4.Eu voi avea o decizie definitivă şi irevocabilă a justiţiei (şi sper că va fi una favorabilă mie) .
Tăriceanu va târâi după el suspiciunea de participare la fraudă pentru că i-a fost frică să meargă în faţa judecătorilor.”

Traian Băsescu, atac la Călin Popescu - Tăriceanu
Traian Băsescu, atac la Călin Popescu – Tăriceanu *foto: captură facebook

Traian Băsescu îl aseamănă pe Tăriceanu cu o „potaie de pripas”

După această alăturare, fostul președinte îl numește pe Tăriceanu un opportunist politic: „Tăricene, mai citeşte o dată postarea şi vezi diferenţa dintre noi în privinţa justiţiei. Asta te va lămuri de ce eu am câştigat de câte două ori Primăria Capitalei şi Palatul Cotroceni, iar tu ai trăit în politică numai din trădarea partenerilor politici, ca să primeşti câte ceva de la cei pentru care ai trădat.

Şi un sfat: când vei merge cu basca în mână la PNL să-ţi negociezi preţul trădării, intră în sediul central din Modrogan pe uşa din spate. Acolo, la intrare, se află o tavă cu ciolane pentru potăi de pripas. Ia-ţi şi tu unul. Iar dacă la plecare ieşi tot pe uşa din spate, mai ia unul că nu le numără nimeni”, a scris europarlamentarul Traian Băsescu pe rețeaua de socializare.

Închide ×