Propunerea lui Victor Ponta pentru creșterea pensiilor: „E foarte bine că s-au mărit pensiile, dar s-au mărit greșit”

Propunerea lui Victor Ponta pentru creșterea pensiilor: „E foarte bine că s-au mărit pensiile, dar s-au mărit greșit”
Victor Ponta propune creșterea diferențiată a pensiilor *foto: facebook

Liderul Pro România, fostul premier Victor Ponta, a declarat sâmbătă seară că anul viitor nu vor mai fi bani pentru creșterile de pensii. El a propus și un set de măsuri pentru viitorul govern, cum ar fi creșterea diferențiată a pensiilor. Principiul pe care se ghidează fostul prim-ministru este ca „la cei care au puțin să crească mai mult și care care au mult să nu mai crească deloc”. De asemenea, Ponta cere și impozitarea progresivă a pensiilor.

Victor Ponta are o nouă propunere în ceea ce priveșe creșterea pensiilor

Fostul premier a vorbit la România TV despre creșterea pensiilor: „Creșteri de pensii: pentru anul viitor nu sunt bani, ăsta e păcatul lui Dăncilă și Teodorovici că au promis ce nu aveau. Însă anul viitor se pot găsi acești bani pentru măririle de pensii cu condiția să aibă loc o restructurare masivă a administrației.”

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Victor Ponta a susțin și că premierul propus, Ludovic Orban, pare preocupat doar să înlocuiască actualii funcționari puși pe pile cu cei ai PNL-ului. „Nu doar din 28 de miniștri să rămână 15, trebuie mers mai jos, trebuie reduse cheltuielile inutile ale statului. Eu ce-am văzut de la domnul Ludovic Orban în săptămâna asta este că ridicăm de pe scaune pilele și relatiile PSD și le punem pe ale noastre”, a susținut Ponta.

Victor Ponta cere impozitarea diferențiată pentru a face rost de bani de pensii

Fostul lider PSD susține că soluția este impozitarea diferențiată: „Dacă nu schimbi sistemul de taxare, dacă nu faci impozitare diferențiată, cei care au mai mult cotizează mai mult, cei care au puțin cotizează mai puțin sau deloc, nu, nu o să fie bani la anul. E foarte bine că s-au marit pensiile, dar s-au mărit greșit. Nu poti să mărești cu 10% la toată lumea, și la cel care are 1.000 de lei pensie și la cel care are 10.000 de pensie, pentru că celui cu 1.000 de lei îi dai 100 de lei și celuilalt îi dai 1.000. Deci în loc să le faci o viață mai dreaptă, îi departajezi (…) creșteri diferențiate de pensii: la cei care au puțin să crescă mai mult, la cei care au mult să nu mai crească deloc”, a mai spus Ponta.

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×