Un medic din Iași, confirmat pozitiv cu COVID-19! ”I s-a interzis să revină la serviciu”

Traian Terzian   
în Stiri de ultima ora
17/03/2020, 10:48
Un medic din Iași, confirmat pozitiv cu COVID-19! ”I s-a interzis să revină la serviciu”
Un medic din Iași a fost confirmat pozitiv cu COVID-19, după ce a fost plecat în Franța pentru două zile

Un medic din Iași a fost confirmat pozitiv cu COVID-19, după ce a fost plecat în Franța pentru două zile alături de soția sa, și ea doctor la un alt spital din oraș.

Un medic din Iași, confirmat pozitiv cu COVID-19

Medicii Spitalului de Boli Infecțioase din Iași au confirmat luni seară încă două cazuri pozitive cu COVID-19, iar una dintre probe îi aparține unui doctor de la Institutul Regional de Oncologie din Iași.

Managerul institutului unde lucrează respectivul medic a anunțat că oncologul a fost plecat săptămâna trecută pentru două zile în Franța, iar la întoarcere, pe 12 martie, a stat câteva zile la izolare.

Conform informaților oferite de Mediafax, doctorul depistat pozitiv ar fi dorit să se întoarcă la lucru, dar epidemiologul i-a cerut să facă testul la COVID-19, iar acesta a ieșit pozitiv.

DSP a deschis o anchetă în acest caz

”Este vorba despre un medic care a fost plecat în Franța, timp de două zile, săptămâna trecută. I s-a interzis să revină la serviciu, a stat în autoizolare”, a declarat Mirela Grosu, managerul Institutul Regional de Oncologie din Iași.

Direcția de Sănătate  Publică a deschis o anchetă epidemiologică în acest caz. La doar o zi după întoarcerea medicului din Franța, Cătălin Bulgariu, directorul aeroportului din Iași, a afirmat că se impune închiderea spațiului aerian al României din  cauza numărului mare de călători care nu declară țara din care vin și  pun în pericolul sănătatea pasagerilor și a lucrătorilor aeroporturilor.

Reprezentanţii Colegiului Medicilor Iaşi susţin că cele mai multe cadre medicale nu sunt protejate în faţa coronavirusului, pentru că nu au nici „echipamente specifice” şi nici suficiente cantităţi de dezinfectant.

Un medic din Iași a făcut acuzații grave la adresa statului român, după ce doctorii și asistentele de la un spital din oraș au fost nevoiți să efectueze de urgență o cezariană unei paciente pasibilă de infectare cu coronavirus fără a avea echipamente de protecție.

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a anunțat că în curând în România va începe producția de măști și echipamente de protecție pentru medici. Mai mult, directorul general companiei Farmec Cluj-Napoca, Mircea Turdean, a cerut Ministerului Sănătății autorizarea a cinci produse noi dezinfectante pentru mâini și suprafețe ideale pentru combaterea COVID-19.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×