Un medic din Iași a fost confirmat pozitiv cu COVID-19, după ce a fost plecat în Franța pentru două zile alături de soția sa, și ea doctor la un alt spital din oraș.
Un medic din Iași, confirmat pozitiv cu COVID-19
Medicii Spitalului de Boli Infecțioase din Iași au confirmat luni seară încă două cazuri pozitive cu COVID-19, iar una dintre probe îi aparține unui doctor de la Institutul Regional de Oncologie din Iași.
Managerul institutului unde lucrează respectivul medic a anunțat că oncologul a fost plecat săptămâna trecută pentru două zile în Franța, iar la întoarcere, pe 12 martie, a stat câteva zile la izolare.
Conform informaților oferite de Mediafax, doctorul depistat pozitiv ar fi dorit să se întoarcă la lucru, dar epidemiologul i-a cerut să facă testul la COVID-19, iar acesta a ieșit pozitiv.
DSP a deschis o anchetă în acest caz
”Este vorba despre un medic care a fost plecat în Franța, timp de două zile, săptămâna trecută. I s-a interzis să revină la serviciu, a stat în autoizolare”, a declarat Mirela Grosu, managerul Institutul Regional de Oncologie din Iași.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Câștigăm 5.000 de lei cu SuperLiga! Biletul etapei 17
Direcția de Sănătate Publică a deschis o anchetă epidemiologică în acest caz. La doar o zi după întoarcerea medicului din Franța, Cătălin Bulgariu, directorul aeroportului din Iași, a afirmat că se impune închiderea spațiului aerian al României din cauza numărului mare de călători care nu declară țara din care vin și pun în pericolul sănătatea pasagerilor și a lucrătorilor aeroporturilor.
Reprezentanţii Colegiului Medicilor Iaşi susţin că cele mai multe cadre medicale nu sunt protejate în faţa coronavirusului, pentru că nu au nici „echipamente specifice” şi nici suficiente cantităţi de dezinfectant.
Un medic din Iași a făcut acuzații grave la adresa statului român, după ce doctorii și asistentele de la un spital din oraș au fost nevoiți să efectueze de urgență o cezariană unei paciente pasibilă de infectare cu coronavirus fără a avea echipamente de protecție.
Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a anunțat că în curând în România va începe producția de măști și echipamente de protecție pentru medici. Mai mult, directorul general companiei Farmec Cluj-Napoca, Mircea Turdean, a cerut Ministerului Sănătății autorizarea a cinci produse noi dezinfectante pentru mâini și suprafețe ideale pentru combaterea COVID-19.