Directorul aeroportului din Iași cere închiderea spațiului aerian: ”Mulți pasageri nu declară de unde vin”

Adrian Ilie   
în Stiri de ultima ora
13/03/2020, 19:05
Directorul aeroportului din Iași cere închiderea spațiului aerian: ”Mulți pasageri nu declară de unde vin”

Cătălin Bulgariu, directorul aeroportului din Iași, a afirmat că se impune închiderea spațiului aerian al României din  cauza numărului mare de călători care nu declară țara din care vin și  pun în pericolul sănătatea pasagerilor și a lucrătorilor aeroporturilor, informează realitateadeiasi.net.

Trucurile călătorilor

Chiar dacă poate fi considerată o măsură dură, închiderea spațiului aerian este o soluție eficientă pentru a limita epidemia, susține șeful aeroportului din Iași.

„Decizia închiderii spaţiului aerian ar trebui s-o ia Ministerul Transporturilor. Este imposibil să luptăm corect cu coronavirusul. Mulţi pasageri nu declară de unde vin, apoi intră în contact cu alţii şi îi îmbolnăvesc. Riscul este mare. Sunt expuşi inclusiv cei care lucrează pe aeroport. Am avut pasager plecat din Milano, adică din zona roşie. A mers întâi la Geneva, apoi a luat autobuzul şi a ajuns la Eindhoven, iar de acolo a venit la Iaşi cu avionul. Ce facem? Dacă apar probleme, intră întreg aeroportul Iaşi în carantină“, a afirmat Cătălin Bulgariu.

Pe de altă parte, Bulgariu a afirmat că aeroportul pe care-l conduce are pierderi considerabile generate de reducerea considerabilă a numărului  de călători.

Scăderea pe luna martie este de peste 50%. Sunt zboruri cu grad de încărcare de numai 30%. Dar dacă luăm cu toţii măsuri rapide în această perioadă, peste o lună putem reintra în normal“, a conchis directorul aeroportului din Iaşi, Cătălin Bulgariu.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×