Presa chineză scrie că noul coronavirus ar fi apărut în Lombardia, Italia, încă din noiembrie anul trecut

Traian Terzian   
în Stiri de ultima ora
26/03/2020, 09:08
Presa chineză scrie că noul coronavirus ar fi apărut în Lombardia, Italia, încă din noiembrie anul trecut
Presa chineză scrie că noul tip coronavirus ar fi apărut în Lombardia, Italia, încă din noiembrie anul trecut

Presa chineză scrie că noul tip coronavirus ar fi apărut în Lombardia, Italia, încă din noiembrie anul trecut, iar afirmația ser bazează pe niște declarații făcute de un medic din peninsulă.

Presa chineză scrie că noul coronavirus ar fi apărut în Lombardia, Italia, încă din noiembrie anul trecut

Pe baza afirmațiilor profesorului din Milano, presa chineză relatează că există posibilitatea ca nu Wuhan să fie locul în care a izbucnit focarul de coronavirus, ci acesta să își fi avut originea în regiunea Lombardia din Italia.

Medicul italian Giuseppe Remuzzi, directorul Institutului de Cercetare în Farmacie Mario Negri, a făcut o dezvăluire uluitoare care poate explica dezastrul prin care trece țara sa în acest moment: O pneumonie atipică a început să circule încă din noiembrie”.

Confruntat cu declaraţiile sale, profesorul italian a declarat că informaţiile sale proveneau de la câţiva medici, dar nu există nicio dovadă că pacienţii de care vorbea aveau COVID-19, boala cauzată de noul coronavirus.

Italia, țara cu cei mai mulți morți de coronavirus

Într-un alt interviu, doctorul Giuseppe Remuzzi a spus că declaraţiile sale aveau scopul de a arăta că virusul s-a răspândit înainte de a fi descoperit şi nu pentru a arăta de unde provine.

În acest moment, Italia este țara în care s-au înregistrat cei mai mulți morți, 7.503, de la explozia pandemiei de coronavirus. În peninsulă sunt 74.386 de cazuri confirmate cu COVID-19, dar bilanțul capătă proporții pe zi ce trece. Din totalul bolnavilor, un număr de 9.362 de pacienți au fost vindecați.

În plină epidemie, oamenii se preocupă în continuare de bunăstarea semenilor. Un astfel de exemplu este cel al preotului Giuseppe Berardelli, care a refuzat să folosească un ventilator mecanic, cerându-le medicilor să salveze un pacient mult mai tânăr, care se zbătea între viață și moarte. În vârstă de 72 de ani, părintele s-a stins din viață în urma infectării cu agentul patogen denumit științific COVID-19.

În ultimele două zile, Italia a început să dea semne timide de îndreptare în ceea ce privește numărul infectaților și a morților cu coronavirus, însă nivelul de alertă și îngrijorare e unul încă foarte ridicat. Și mai îngrijorător e ceea ce afirmă directorul Protecţiei Civile Angelo Borrelli, care spune că numărul celor infectați e mult mai mare.

Un doctor israelian care lucrează în sistemul medical din Italia a făcut declarații șocante. Acesta susține că persoanele de peste 60 de ani și care suferă de infecție cu COVID-19 nu mai sunt ventilate mecanic, ci sunt lăsaţi să moară.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×