Italia a depășit China la numărul de decese cauzate de coronavirus! Număr record și de noi îmbolnăviri

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
19/03/2020, 20:18
Italia a depășit China la numărul de decese cauzate de coronavirus! Număr record și de noi îmbolnăviri
Italia a depășit China la numărul de decese cauzate de coronavirus

Este oficial! Italia a depășit joi China la numărul de morți în urma pandemiei de coronavirus, transmite joi BBC, după ce autoritățile din peninsulă au anunțat 427 de noi decese în ultimele 24 de ore.

Italia a depășit China la numărul de decese cauzate de coronavirus

Numărul total al deceselor din Italia a ajuns astfel la 3.405, depășind bilanțul anunțat de autoritățile din China, de 3.245, fiind de altfel țara din care s-a răspândit virusul.

Numai joi au fost confirmate astăzi 5.322 de cazuri noi de infetare cu coronavirus, numărul total fiind de 41.035. La terapie intensivă se află 2.498 de persoane din toată țara, 1006 fiind doar în regiunea Lombardia. Această regiune a înregistrat doar joi 209 decese.

4.440 de italieni s-au vindecat de coronavirus

Dintre cei 3.405 morți din cauza noului coronavirus din Italia, cel mai mulți sunt în regiunea Lombardia: 2.168, potrivit Digi24. Această regiune are și cei mai mulți bolnavi în spitale: 7.500 și alți peste 1.000 la reanimare.

Printre toate aceste cifre negre, vine și o veste bună. 415 pacienți s-au vindecat joi și au plecat acasă, numărul total al cazurilor vindecate a ajuns astfel la 4.440.

În urmă cu o zi, în Italia a fost anunțat cel mai grav bilanț în decurs de 24 de ore: au fost 475 de morți în doar o zi, un număr niciodată atins până acum, în timp ce cazurile nou confirmate s-au ridicat la 4.207, din nou un record negru.

Începând din data de 21 februarie, în Italia au fost făcute peste 182.000 teste pentru depistarea COVID-19. În acest timp, multe voci din România lasă să se înțeleagă faptul că numărul celor infectați ar fi mult mai mare. Social-democratul Lucian Romaşcanu cere să se facă publice datele legate de numărul de teste efectuate zilnic în România.

”Este obligatoriu ca autorităţile să facă o informare cât se poate de clară şi transparent. Pentru a preveni panica şi haosul, oamenii trebuie să fie informaţi corect. Lipsa unei testări corespunzătoare duce la statistici perturbate care pot induce în eroare şi genera măsuri necorespunzătoare.

De aceea facem un apel către autorităţile responsabile ca, atunci când raportează cazurile noi de îmbolnăvire, să spună şi câte teste au fost făcute”, a declarat reprezentatul PSD.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×