România, acuzată de Italia de practici incorecte, după ce a blocat un transport de măşti de protecţie ce trebuia să ajungă în Peninsulă

Traian Terzian   
în Stiri de ultima ora
19/03/2020, 12:58
România, acuzată de Italia de practici incorecte, după ce a blocat un transport de măşti de protecţie ce trebuia să ajungă în Peninsulă
România este acuzată de Italia de practici incorecte, după ce un transport de măşti de protecţie care ar fi trebuit să ajungă în Peninsulă a fost blocat în țara noastră

România este acuzată de Italia de practici incorecte, după ce un transport de măşti de protecţie care ar fi trebuit să ajungă în Peninsulă a fost blocat în țara noastră.

România, acuzată de practici incorecte

Conform digi24.ro, acuzaţiile de practică incorectă la adresa României au fost făcute de ministrul de Externe al Italiei Luigi Di Maio, în răspunsul la întrebarea unui reporter. ”Măşti italiene, cumpărate de noi, blocate în România. Ce se întâmplă în acest război al măştilor?”, a fost întrebarea jurnalistului.

”Se întâmplă că în lume există ţări care ne ajută şi ţări care au decis să se gândească doar la ele. Noi îi denunţăm pe cei din urmă. Adică pe cei care ţin pentru ei măştile noastre”, a declarat extrem de tranșant ministrul de Externe al Italiei.

”Apoi, în alte cazuri, alertăm Organizaţia Naţiunilor Unite şi Organizaţia Mondială a Comerţului că sunt ţări care îşi asumă acţiuni anticomerciale, pentru că dacă tu blochezi într-o vamă măştile cumpărate de o firmă care ne aparţine, deci nu de Guvern, ci de o firmă italiană, tu ai şi un comportament împotriva regulilor comerţului”, a mai spus Luigi Di Maio.

Autorităţile au suspendat distribuţia în afara teritoriului României a tuturor produselor sanitare

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat miercuri că, în urma sesizării poliţiştilor de frontieră din aeroportul Cluj-Napoca, în baza Ordinului Ministrului Sănătăţii nr. 7 din 11.03.2020, Direcţia de Sănătate Publică a dispus oprirea transportului unor colete, care urmau sa fie expediate în Italia şi conţineau 10.000 măşti chirurgicale, 17.000 măşti menaj, 400 măşti de unică folosinţă, 45 de costume de protecţie medicală și 400 de botoşi protecţie încălţăminte.

Autorităţile române au anunţat, săptămâna trecută, că se suspendă pentru o perioadă de 6 luni distribuţia în afara teritoriului României a medicamentelor si a tuturor produselor sanitare care au legătura cu prevenirea, diagnosticarea și tratamentul pentru COVID-19.

China a decis să trimită două milioane de măşti de protecţie Uniunii Europene, în contextul în care „Bătrânul Continent” este acum epicentrul pandemiei de coronavirus, iar chinezii dau semne importante de revenire.

La acest moment au fost înregistrați 35.713 bolnavi de coronavirus pe teritoriul Italiei, iar numărul total de decese este 2.978, cele mai multe înregistrată în afara Chinei. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 475 de morţi şi 4.207 de noi cazuri confirmate.

Cercetătorii englezi de la Oxford University susțin că au găsit o explicație plauzibilă pentru răspândirea rapidă a coronavirusului în Italia. Tinerii petrec foarte mult timp alături de părinții și bunicii în vârstă din Italia. Potrivit cercetătorilor, tinerii care nu știau că sunt infectați cu coronavirus, au mers la rude în zonele rurale și au răspândit virusul COVID-19.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×