China trimite două milioane de măşti de protecţie Uniunii Europene: „Trebuie să ne ajutăm reciproc în aceste momente dificile!”

Marian Popovici   
în Stiri de ultima ora
18/03/2020, 20:38
China trimite două milioane de măşti de protecţie Uniunii Europene: „Trebuie să ne ajutăm reciproc în aceste momente dificile!”
China trimite două milioane de măşti de protecţie Uniunii Europene Trebuie să ne ajutăm reciproc în aceste momente dificile! Coronavirus outbreak, London, UK - 18 Mar 2020, Image: 507538663, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Vianney Le Caer / Shutterstock Editorial / Profimedia

China a decis să trimită două milioane de măşti de protecţie Uniunii Europene, în contextul în care „Bătrânul Continent” este acum epicentrul pandemiei de coronavirus, iar chinezii dau semne importante de revenire. 

China trimite două milioane de măşti de protecţie Uniunii Europene

Anunţul a fost făcut de Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene, care a declarat că premierul chinez Li Keqiang i-a transmis prin telefon că materialele medicale au fost trimise în Europa.

„Convergem asupra faptului că lupta împotriva coronavirusului este globală şi că trebuie să ne ajutăm reciproc în aceste momente dificile. China nu a uitat de ajutorul pe care Comisia i l-a acordat în ianuarie, când ea a fost centrul epidemiei”, a declarat von der Leyen.

Materialul medical care urmează să fie livrat va include 2 milioane de măşti chirurgicale, 200.000 de măşti tip N-92 şi 50.000 de teste pentru coronavirus. În ianuarie, UE a trimis 50 de tone de echipament medical în China.

România are 260 de cazuri de coronavirus!

Gigantul chinez Alibaba a trimis măşti în Franţa şi Italia pentru a ajuta cele două naţiuni grav afectate de răspândirea coronavirusului. Coronavirusul a ucis deja 8727 de oameni în întreaga lume.

România a confirmat până în acest moment 260 de cazuri de coronavirus. Din fericire, nu s-a înregistrat niciun deces la noi în ţară şi 19 persoane au fost declarate vindecate şi externate din spital.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a decretat starea de urgenţă până pe data de 14 aprilie. Şcolile şi universităţile vor fi închise cel puţin până după sărbătorile Pascale, iar specialiştii recomandă ca oamenii să evite aglomeraţia şi să iasă din casă doar în cazul în care există o urgenţă.

„Pandemia cauzată de răspândirea infecțiilor cu noul coronavirus nu poate fi stopată decât prin măsuri excepționale, care au dovedit că au efecte pozitive în țările grav afectate de evoluția virusului.

Aceste măsuri vizează sănătatea publică, domenii sociale și economice, dar vizează, deopotrivă, și îngrădirea exercitării unor drepturi și libertăți fundamentale. Oricât de greu ar fi să ne adaptăm acestor limitări, aceasta este singura cale prin care salvăm viețile celor dragi nouă, viețile celor de lângă noi!”, a spus Klaus Iohannis.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×