De ce a făcut coronavirusul prăpăd în Italia? Ce explicație au găsit cercetătorii englezi

Marian Popovici   
în Stiri de ultima ora
18/03/2020, 16:28
De ce a făcut coronavirusul prăpăd în Italia? Ce explicație au găsit cercetătorii englezi
De ce a făcut coronavirusul prăpăd în Italia Ce explicație au găsit cercetătorii englezi Corona Virus, COD-19, emergency in the streets of Roma.The Italian Government has adopted the measure of a national lockout by closing all activities, except for essential services in an attempt to fight Coronavirus (COVID-19) . All the city, as all the whole country, is under quarantine and the movement are restricted to the necessary. .The streets of the city are empty and controlled by the army. (Credit Image: Matteo Trevisan/ZUMA Wire) Pictured: GV,General View, Image: 507502135, License: Rights-managed, Restrictions: -ARG, -BEL, -CHN, -CZE, -FIN, -HUN, -JPN, -MEX, -NLD, -NOR, -PER, -PRT, -SVN, -SWE, -CHE, -TWN, -GBR, Model Release: no, Credit line: Matteo Trevisan/ZUMA Wire / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Italia este cea mai afectată țară europeană de coronavirus. Sunt peste 31.000 de cazuri și 2500 de decese, iar rapiditatea cu care s-a răspândit virusul în Peninsulă a luat prin surprindere pe toată lumea. 

De ce a făcut coronavirusul prăpăd în Italia? Ce explicație au găsit cercetătorii englezi

Cercetătorii englezi de la Oxford University susțin că au găsit o explicație plauzibilă pentru acest fenomen. Tinerii petrec foarte mult timp alături de părinții și bunicii în vârstă din Italia. Potrivit cercetătorilor, tinerii care nu știau că sunt infectați cu coronavirus, au mers la rude în zonele rurale și au răspândit virusul COVID-19.

Întreaga regiune Lombardia a fost cea mai afectată de coronavirus. În plus numărul de decese este foarte mare în Italia raportat la numărul de îmbolnăviri. Aproximativ 8% dintre cei infectați au murit, în timp ce în China procentul deceselor este de 2,5%.

Motivul pentru care Italia a fost atât de lovită de coronavirus îl reprezintă și faptul că este țara cu cea mai ridicată medie de vârstă din lume după Japonia: 22% dintre italieni au peste 65 de ani, iar coronavirusul este fatal mai ales pentru persoanele în vârstă.

“Severitatea şi rata mortalităţii sunt în mare măsură supraestimate, există cel puțin 100.000 de cazuri de infecții cu coronavirus”

De altfel, conform unui studiu realizat de fundația italiană Gimbe relevă faptul că numărul de infecții din Italia ar putea fi în jurul a 100.000 de cazuri, față de cele 31.000 de cazuri cunoscute în momentul de față:

“Severitatea şi rata mortalităţii sunt în mare măsură supraestimate, deoarece există cel puţin 100.000 de cazuri de infecţii cu coronavirus, dintre care 70.000 nu sunt identificate.

Ratele de mortalitate din Lombardia şi Emilia Romagna de aproape 10% demonstrează o supraîncărcare a spitatelor”, se arată într-un comunicat al fundaţiei Gimbe publicat de Il Sore 24.

În România, numărul oamenilor infectați cu coronavirus a ajuns la 246. Din fericire, la noi în țară nu s-a înregistrat niciun deces din cauza coronavirusului și 17 dintre pacienți s-au vindecat după ce au fost infectați cu COVID-19.

Klaus Iohannis a decretat luni starea de urgență în România până pe data de 14 aprilie. Până atunci, școlile și universitățile vor fi închise iar autoritățile le recomandă oamenilor să nu iasă în aglomerație și să părăsească domiciliul doar dacă au de rezolvat o problemă urgentă.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×