Franța, în alertă! Hexagonul a instituit izolarea la domiciliu pentru întreaga populaţie

Marian Popovici   
în Stiri de ultima ora
18/03/2020, 18:27
Franța, în alertă! Hexagonul a instituit izolarea la domiciliu pentru întreaga populaţie
Franța, în alertă! Hexagonul a instituit izolarea la domiciliu pentru întreaga populaţie

Franța a luat o măsură drastică pentru combaterea coronavirusului. Astfel, Hexagonul a instituit izolarea generală la domiciliu pentru întreaga populație pentru o perioadă de 15 zile. 

Franța, în alertă! Hexagonul a instituit izolarea la domiciliu pentru întreaga populaţie

Le Figaro scrie că cei care nu vor respecta această regulă vor fi amendați cu 135 până la 175 de euro. Este permis ieșitul din casă doar în câteva situații speciale: mersul la muncă pentru cei care nu pot lucra de acasă, cumpărături alimentare, doctor, farmacie sau plimbatul câinelui.

Întâlnirile sociale, familiale, ieșirile sau întâlnirile în grup sunt interzise. Mai mult, orice părăsire a domiciliului trebuie justificată cu legitimaţia profesională, de medic, cadru medical, legitimaţie de presă pentru jurnalişti.

100.000 de polițiști controlează persoanele pe stradă

Aceste documente trebuie să fie însoțite de o declaraţie tip pe propria răspundere, descărcată de pe site-ul Ministerului de Interne, printată şi completată sau scrisă de mână pentru cei care nu au imprimantă în care să fie stabilit clar motivul deplasării.

Aproximativ 100.000 de polițiști vor controla toate persoanele întâlnite pe stradă pe teritoriul Franței. Orice încălcare este pedepsită cu amendă, însă cuantumul amenzii ar putea crește în funcție de evoluția lucrurilor.

Nu se mai folosesc coșuri la supermarket! Fiecare vine cu sacoșa de acasă

Forțele de ordine nu au dat miercuri nicio amendă, însă au stat de vorbă cu oamenii, le-au spus cum trebuie să procedeze. Și magazinele alimentare au schimbat regulile în ceea ce privește comportamentul clienților.

În primul rând li se cere să cumpere cumpătat, să păstreze distanța de 1-2 metri la coada de la casele de marcat. Intrările în magazin sunt limitate în funcție de mărimea magazinului, în unele locuri la o singură persoană.

Reguli noi pentru jurnaliști

Nu se folosesc coșuri, fiecare vine cu sacoșa lui, iar plata se face exclusiv cu cardul bancar. Farmaciile nu au voie să vândă fără rețetă decât o cutie de Paracetamol de persoană. Nici presa nu a scăpat de restricții în Franța.

În studiourile de radio și tv se află doar prezentatorul, ceilalți jurnaliști sau invitați intervin prin video teleofon de acasă sau din alte birouri. Intervențiile oficialilor și dezbaterile se fac tot prin intermediul internetului.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×