Răsturnare de situație în cazul utilizării de ibuprofen pentru coronavirus. Anunțul Agenției Europene a Medicamentului

Narcis Rosioru   
în Stiri de ultima ora
18/03/2020, 17:02
Răsturnare de situație în cazul utilizării de ibuprofen pentru coronavirus. Anunțul Agenției Europene a Medicamentului
Răsturnare de situație în cazul utilizării ibuprofenului pentru coronavirus. Anunțul Agenției Europene a Medicamentului. Sursa foto: Hepta

Agenţia Europeană a Medicamentului (AEM) a anunțat, miercuri, că studiile nu arată nicio  legătură între folosirea de ibuprofen pentru coronavirus și agravarea efectelor bolii cauzate de infecția cu COVID-19.

Ibuprofenul nu agravează efectele bolii

Autoritatea europeană transmite, legat de folosirea ibuprofenului pentru tratarea pacienților cu coronavirus, că nu a fost descoperită o legătură clară între acest tip de medicament și agravarea bolii.

Astfel, Reuters relatează că Agenţia Europeană a Medicamentului nu a găsit vreo legătură între ibuprofen și agravarea bolii cautate de noul coronavirus.

Agenția a precizat, printr-un comunicat de presă, că dorește să dezmintă informațiile incorecte care au circulat în ultimele zile pe rețelele de socializare.

„În prezent, nu există dovezi ştiinţifice care să stabilească o legătură între ibuprofen şi agravarea COVID-19”, a afirmat AEM, făcând referire la relatările din ultimele zile pe acest subiect, informează Agerpres.

AEP recomandă toate opțiunile de tratament pentru coronavirus, inclusiv ibuprofen

„La începerea tratamentului pentru febră sau durere în cazul COVID-19, pacienţii şi cadrele medicale ar trebui să ia în considerare toate opţiunile de tratament disponibile”, a mai transmis AEM.

Așadar, aceste opțiuni includ ibuprofen şi medicamente asociate, precum şi paracetamol, cel mai utilizat analgezic în rândul populației.

Comunciatul Agenţiei Europene a Medicamentului vine după ce, în ultimele zile, în mediul online au apărut mai multe relatări despre antiinflamatoare.

Multe dintre acestea avertizau că folosirea ibuprofenului ar putea agrava infecțiile cauzate de coronavirus.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×