Italienii au redus la ZERO numărul de îmbolnăviri cu coronavirus dintr-un orășel. Soluția salvatoare, testarea tuturor

Flaviu Popa   
în Stiri de ultima ora
18/03/2020, 16:45
Italienii au redus la ZERO numărul de îmbolnăviri cu coronavirus dintr-un orășel. Soluția salvatoare, testarea tuturor
Testarea pentru coronavirus, singura armă disponibilă momentan

Veste bună venită din Italia, din orășelul cu 3.300 de locuitori Vo’. Administrația locală a reușit să reducă la zero numărul de persoane infectate cu coronavirus, după un experiment.

Au testat toată populația

Vo’este o comună din provincia Padova, regiunea Veneto, din Italia. Cu o suprafață de 20.37 km pătrați și o populație de 3.396 de locuitori, Vo’ a fost printre primele localități afectate de coronavirus în Italia.

În condițiile în care Peninsula e cea mai afectată țară din lume în acest moment de pandemia COVID-19, iar Nordul Italiei prezintă un bilanț tragic la fiecare 24 de ore, autoritățile locale din zonă au luat mai multe măsuri drastice pentru a scăpa populație de molimă.

Concret, toți locuitorii din comună au fost testați. Cei identificați drept purtători de coronavirus au fost izolați, astfel că epidemia a fost oprită.

”Testele au fost vitale, am salvat multe vieți în așa fel”, a declarat primarul Giuliano Martini, conform Sky News.

„Am testat pe toată lumea, inclusiv pe cei asimptomatici. Toți au fost izolați ca să nu se poată transmite boala. La al doilea val de testare am înregistrat o scădere de 90% al cazurilor pozitive. Din cei depistați pozitiv la a doua testare, opt erau asimptomatici”, a explicat Andrea Crisanti, expert în boli infecțioase la Imperial College London.

De altfel, măsura gândită de specialiști este ideală în toate situațiile însă imposibil de realizat la scară largă. Dacă într-o comună cu 3.300 de persoane scenariul testării tuturor locuitorilor este plauzibil, când vorbim despre orașe mari cu milioane de locuitori totul se transformă într-un scenariu SF.

Totuși, specialștii cred că ar putea fi testați cei care se află în cercul persoanelor care au simptome.

Importanța testelor a fost subliniată și de Tedros Adhanon Ghebreyesus, directorul general al Organizației Mondiale pentru Sănătate: Testați, testați, testați! Mesaj simplu pentru toate țările! Cazurile suspecte trebuie testate, nu poți lupta cu această pandemie legat la ochi”.

  • 246 de oameni au COVID-19 în România în 18 martie 2020
Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×