China a început testarea unui vaccin pe oameni, Franța ar fi descoperit un medicament anti COVID-19

Flaviu Popa   
în Stiri de ultima ora
18/03/2020, 16:03
China a început testarea unui vaccin pe oameni, Franța ar fi descoperit un medicament anti COVID-19
Cercetătorii chinezi lucrează la un vaccin anti coronavirus

Chinezii au început și ei vaccinarea oamenilor în lupta cu coronavirus, după ce americanii făcuseră deja acest lucru zilele trecute. Conform specialiștilor, un vaccin ar putea fi produs în 18 luni.

Între timp, francezii anunță că au „neutralizat” coronavirusul cu un medicament pentru malarie.

Luptă contracronometru pentru un vaccin

Toate țările importante ale lumii încearcă în această perioadă să găsească un remediu la coronavirus. Fie că vorbim despre un vaccin sau despre un medicament, americanii, chinezii, belgienii, francezii, toți luptă umăr la umăr pentru a doborî inamicul invizibil.

Se estimează în există în lucru în acest moment peste 35 de vaccinuri, dintre care 9 sunt în lucru China.

Conform Mediafax, semnele sunt îmbucurătoare, însă va dura multă vreme până când toată populația lumii va beneficia de un vaccin.

Unele vaccinuri au intrat în prima fază de testare clinică și Sistemul Național de Sănătate din SUA spune că e un punct de cotitură. Faza 1 înseamnă că verificăm dacă vaccinul nu e toxic pentru oameni”, a explicat Arnaud Bernaert, directorul pentru sănătate la Forumul Economic Mondial.

Europenii, spre exemplu, promit zeci de milioane de euro unei companii germane care va inventa un vaccin. De altfel, cel ce va descoperi primul vaccinul nu doar că va salva milioane de vieți ci și se va îmbogăți.

Între timp, specialiștii încearcă diverse tratamente pentru a distruge coronavirus. Francezii au anunțat că au reușit să neutralizeze la anumiți bolnavi COVID-19 folosind un medicament pentru malarie administrat timp de șase zile.

Chinezii au administrat un anumit tip de antiviral, dar și un medicament folosit în cancer și poliartrită, cu rezultate pozitive.

  • 205,642 de cazuri de coronavirus au fost înregistrate la nivel mondial
Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×