Dacă am febră sau tuse trebuie să merg la spital? Specialiștii români vin cu răspunsuri oficiale și avizate

Narcis Rosioru   
în Stiri de ultima ora
18/03/2020, 15:21
Dacă am febră sau tuse trebuie să merg la spital? Specialiștii români vin cu răspunsuri oficiale și avizate
Dacă am febră sau tuse trebuie să merg la spital? Specialiștii români vin cu răspunsuri oficiale și avizate. Sursa foto: Hepta

Foarte mulți români se întreabă în această perioadă dacă ar trebui să meargă la spital în cazul în care au tuse sau febră, astfel că autoritățile vin cu câteva precizări oficiale.

Dacă am febră sau tuse trebuie să merg la spital?

Grupul de comunicare strategică răspunde la întrebarea „dacă am febră sau tuse trebuie să merg la spital?”.

Astfel, prima precizare a autorităților române este aceea de a nu ne deplasa la medic sau la secția de urgențe a spitalelor.

 „În cazul în care manifestați simptome specifice infecției cu coronavirus (tuse, febră, dificultăți în respirație) este important să nu vă deplasați la medic sau la spital/urgență”, transmite Grupul de comunicare strategică.

Specialiștii români ne sfătuiesc în schimb să luăm legătura cu medicul de familie, acesta fiind cel care va oferi sfaturile necesare în acest caz. În situația în care acesta nu este disponibil, se recomandă contactarea DSP.

Evitați să ieșiți din casă

„Primul pas este să vă sunați medicul de familie și să solicitați sfaturi. În cazul în care acesta nu poate fi contactat, apelați Direcția de Sănătate Publică din județul dumneavoastră. În caz de urgență apelați 112″, mai precizează autoritățile.

Grupul de comunicare strategică din cadrul MAI mai anunță că, în cazul unor simptome specifice infecției cu coronavirus, un test de confirmare nu este obligatoriu, iar decizia de a face o testare va fi luată în funcție de caz.

„Dacă aveți simptome specifice, efectuarea unui test pentru coronavirus nu este obligatorie și nici urgentă. Decizia de a efectua acest test aparține medicilor de specialitate în funcție de specificul fiecărui caz în parte”, mai spun reprezentanții MAI.

Între timp, cel mai important lucru pe care îl putem face este să evităm, pe cât posibil, contactul cu alte persoane.

„Evitați contactul cu alte persoane pentru a nu le expune la riscul de infectare. Transmiterea infecției de la persoane asimptomatice este posibilă”, transmite Grupul din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×