Cât rezistă, de fapt, coronavirusul pe suprafeţe şi în aer! Un nou studiu schimbă ce ştiam despre COVID-19

Marian Popovici   
în Stiri de ultima ora
18/03/2020, 14:37
Cât rezistă, de fapt, coronavirusul pe suprafeţe şi în aer! Un nou studiu schimbă ce ştiam despre COVID-19
cercetătorii au găsit urme de virus sub formă de particule suspendate în aer timp de trei ore.

New England Journal of Medicine (NEJM) a publicat un studiu prin care noul coronavirus poate să supraviețuiască timp de mai multe ore în afara corpului uman pe diverse suprafețe sau chiar în aer, conform AFP, citat de news.ro

Cât rezistă, de fapt, coronavirusul pe suprafeţe şi în aer!

Cei care au realizat studiul spun că virusul care a cauzat pandemia COVID-19 ar avea un nivel de viabilitate în aerul liber comparabil cu cel al virusului care a provocat sindromul respirator acut sever (SARS).

Astfel, amploarea pandemiei de coronavirus este legată de faptul că virusul COVID-19 se transmite mult mai ușor de la un pacient asimptomatic (cel care nu are niciun simpton) la alții. Conform experimentelor, noul virus poate fi detectat până la 2-3 zile pe suprafețe din plastic și oțel inoxidabil și până la 24 de ore pe suprafețe de carton.

Cercetătorii au găsit urme de virus sub formă de particule suspendate în aer timp de trei ore!

Cercetătorii au folosit un pulverizator pentru a răspândi virusul în aer, evident într-un mediu controlat. Iar prin această tehnică, cercetătorii au găsit urme de virus sub formă de particule suspendate în aer timp de trei ore.

Unii experți estimează că un pulverizator nu simulează în mod corect tusea sau strănutul unui bolnav și riscă să crească artificial amploarea contaminării pe cale aeriană. Conform sursei citate, virusul este în realitate transmis în principal prin micro-picături expulzate de către bolnavi atunci când tuşesc sau strănută, conform sursei citate.

În această formulă de particule în suspensie, virusul este viabil doar câteva secunde. În acest moment, în România există 246 de cazuri confirmate de infecții cu coronavirus. Din fericire, nu există niciun deces în România, însă patru pacienți sunt la terapie intensivă.

Klaus Iohannis a decretat starea de urgență în România

Klaus Iohannis a decretat în România starea de urgență până pe data de 16 aprilie. Școlile și universitățile vor fi închise până după Paște, iar autoritățile recomandă oamenilor să iasă din casă doar în cazuri în care au de rezolvat unele urgențe.

„Pandemia cauzată de răspândirea infecțiilor cu noul coronavirus nu poate fi stopată decât prin măsuri excepționale, care au dovedit că au efecte pozitive în țările grav afectate de evoluția virusului. Aceste măsuri vizează sănătatea publică, domenii sociale și economice, dar vizează, deopotrivă, și îngrădirea exercitării unor drepturi și libertăți fundamentale.

Oricât de greu ar fi să ne adaptăm acestor limitări, aceasta este singura cale prin care salvăm viețile celor dragi nouă, viețile celor de lângă noi!”, a fost mesajul președintelui României, Klaus Iohannis.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×