Medic israelian în Italia, declaraţii şocante. Pacienţii de peste 60 de ani nu mai sunt ventilaţi mecanic. Cei cu şanse mai mari de supravieţuire au prioritate

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
23/03/2020, 13:58
Medic israelian în Italia, declaraţii şocante. Pacienţii de peste 60 de ani nu mai sunt ventilaţi mecanic. Cei cu şanse mai mari de supravieţuire au prioritate
Medic israelian în Italia: "Cei peste 60 de ani nu mai sunt ventilaţi". Sursa foto: profimediaimages.ro

Un doctor israelian care lucrează în sistemul medical din Italia a făcut declarații șocante. Acesta susține că persoanele de peste 60 de ani și care suferă de infecție cu COVID-19 nu mai sunt ventilate mecanic, ci sunt lăsaţi să moară.

Medic israelian în Italia: „Cei peste 60 de ani nu mai sunt ventilaţi”

Un medic israelian care lucrează într-un spital din Italia a făcut declaraţii şocante, scrie mediafax.ro. Acesta susţine că pacienţii infectaţi cu coronavirus de peste 60 de ani nu mai sunt ventilaţi mecanic. Acesta mai spune că pacienţii respectivi sunt lăsaţi să îşi ia la revedere de la familii.

Doctorul Gai Peleg munceşte în oraşul Parma şi a povestit că autorităţile medicale au decis că prioritate au pacienţii care încă mai pot fi salvaţi din ghearele coronavirusului. Gai Pelega declarat pentru presă că spitalele din Italia nu mai fac faţă numărului mare de bolnavi de coronavirus şi că s-a ajuns în situaţia de a prioritiza.

Pacienţii care au şanse de supravieţuire mai mari au întâietate pe locurile din spitalele din Italia

Astfel, pacienţii trecuţi de vârsta de 60 de ani, în stare gravă, nu mai sunt ventilaţi cu ajutorul aparatelor speciale. Măsurile au fost luate pentru ca paturile să fie ocupate de pacienţi care au şanse mai mari de supravieţuire. Pânî în prezent, în Italia, au murit 5.400 de oameni din cauza pandemiei de COVID-19, iar alţi 50.000 de oameni se luptă cu boala.

De asemenea, Spania se confruntă cu o escaladare a numărului de pacienţi infectaţi cu coronavirus. O asistentă din sistemul medical din Spania a lansat un mesaj cutremurător şi spune că situaţia este mult mai gravă decât se vede la televizor.

Rămâi acasă. Te rog să nu ieși afară! Nu profitați de faptul că aveți câine și trebuie să-l scoateți la plimbare la doi kilometri de casă! Scoateți-l la ușă să-și facă nevoile!

Nu profitați de faptul că puteți ieși la cumpărături și nu vă faceți cale pentru a ajunge acolo în fiecare zi sau de mai multe ori pe zi. Este foarte greu ce va veni! În spital nu sunt paturi, nu sunt aparate, nu este personal, nu mai există echipamente de protecție.

După zece ore, ies așa: cu fața asta și cu lacrimi. Așa că vă rog stați acasă. Voi, care puteți s-o faceți, stați acasă!”, a asistentă medicală a unui spital din Spania.

Pe de altă parte, în ţara noastră s-a înregistrat, astăzi, cel de-al patrulea deces cauzat de infecţia cu coronavirus. Cel de-al patrulea pacient decedat este o femeie în vârstă de 72 de ani. Femeia fusese internată la Spitalul Judeţean Suceava, sâmbăătă, de 21 martie.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×