Imagini șocante dezvăluie modul în care coronavirusul a făcut ravagii în plămânii a doi chinezi din Wuhan, în vârstă de 60 de ani, care au călătorit în Italia, unde au devenit primele victime ale temutului virus.
Medicii au făcut publice radiografiile primilor bolnavi de coronavirus din Italia
Cercetătorii de la Institutul Național de Boli Infecțioase din Roma au studiat cele două persoane după ce au fost diagnosticate cu COVID-19 pe data de 29 ianuarie 2020.
Cei doi pacienți erau un bărbat sănătos de 67 de ani și o femeie de 65 de ani, care era în formă și sănătoasă, cu excepția medicamentelor zilnice pentru hipertensiunea arterială.
În numai patru zile de la internare, ambii pacienți au fost intubați, deoarece nu mai puteau respira singuri
Radiografiile și imaginile făcute cu computerul tomograf dezvăluie modul în care COVID-19 a distrus plămânii și sistemul respirator într-un mod similar, dar distinct atât pentru SARS, cât și pentru MERS.
Imaginile au fost publicate cu permisiunea fiicei celor doi pacienți chinezi. Ambele persoane afectate de boală au fost într-o stare critică, dar stabilă în terapie intensivă atunci când studiul a fost scris.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Ia-ți prima de meci de la MaxBet! Bonus de bun venit 3 în 1: 1000 lei sport + 444 rotiri gratuite + 50 lei la loterii
Imaginile arată cum plămânii bărbatului perfect sănătos au fost umpluți de lichid, care putea fi sânge sau infecție. Diferența este uriașă la 5 zile de la prima radiografie. Imaginea prezintă o progresie severă a pneumoniei cu creșterea extinderii opacităților de sticlă măcinată și consolidarea – îngroșarea sau umflarea țesutului moale
Europa este acum epicentrul noului focar de coronavirus cu peste 57.000 de cazuri și 2.345 de decese. Se închid granițele și se închid baruri și restaurante pentru a preveni adunările mari unde virusul se poate răspândi.
După ce a suferit probleme respiratorii și febră, perechea a fost supusă unor teste de laborator care au confirmat infecția cu virusul SARS-COV-2. Ambele persoane au continuat să dezvolte sindromul de detresă respiratorie la adulți (ARDS).
Au fost necesari doar patru zile pentru ca pacienții să sufere de insuficiență respiratorie, iar două zile mai târziu, ambele persoane se bazau pe un ventilator pentru a respira. Italia este acum în carantină și numără peste 25.000 de cazuri de infecții și peste 1.000 de decese.