Gabriela Firea a vorbit despre cum gestionează pandemia de coronavirus: „Avem 8 imobile pentru carantină”

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
17/03/2020, 17:22
Gabriela Firea a vorbit despre cum gestionează pandemia de coronavirus: „Avem 8 imobile pentru carantină”
Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a vorbit despre felul în care Bucureștiul s-a pregătit de coronavirus *foto: hepta.ro

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a vorbit despre situația în care se află Bucureștiul, în plină pandemie de coronavirus. Firea a explicat care sunt măsurile pe care le-a dispus pentru a preveni boala și a lăudat activitatea medicilor de la spitalele din Capitală. De asemenea, Firea a vorbit și despre controversa apărută luni la Spitalul Colțea, între un medic și directorul unității medicale.

Gabriela Firea a vorbit despre felul în care gestionează Bucureștiul criza de coronavirus

Invitată la „Marius Tucă Show”, Gabriela Firea a comparat măsurile luate de autorități cu ceea ce s-a petrecut în Italia:

„Italia a considerat că este o gripă uşoară şi nu este nevoie de măsuri drastice. De asta mi-am asumat un val de critici atunci când am luat decizia închiderii şcolilor. Prefer să previn decât să tratez.”

Edilul Capitalei a arătat care sunt măsurile pe care le-au pus dispoziție autorităților pentru a ajuta în criza de coronavirus:

Avem 8 imobile pentru carantină, unele sunt unităţi hoteliere. Mulţumesc tuturor fundaţiilor care s-au implicat. Noi alocăm bugetul necesar. Avem aproape 1.500 de persoane aflate în izolare, sunt şi cazuri care cred că izolarea este facultativă. DSP monitorizează toate intrările atât în Bucureşti, cât şi în întreaga ţară, dar încercăm să nu speriem.

Firea a explicat că prioritate o are protecția persoanelor vârstnice:

„A lăsa acum toată lumea să meargă la serviciu, la întâlniri, la petreceri, ar fi o mare greşeală. Va daţi seama în ce scenariu am intra. Este esenţial să-i apărăm pe cei în vârstă şi nu doar pe ei, ci şi pe cei cu un sistem imunitar slăbit. Încă văd că există o reticenţă şi există unele persoane care pun la îndoială aceste măsuri”.

Gabriela Firea, despre scandalul de la Spitalul Colțea

Primarul Capitalei a vorbit și despre situația de la Spitalul Colțea, acolo unde managerul s-a certat cu un medic, cu privire la lipsa de echipament pe care o au la spital:

„Un domn doctor de la spitalul Colţea a spus că nu are măşti, mănuşi sau halate şi că medicii sunt expuşi. Şi că iată ce prăpad se poate întâmpla. Toate spitalele au stocuri. Comenzile în această perioadă au anumite întârzieri. Punctual, ştirea era falsă ieri, spitalul Colţea avea tot ce avea nevoie. Nu-i lăsăm pe medici neprotejaţi. Respectivul domn doctor încerca să politizeze actul medical, ştiu ce prieteni politici are.”

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×