Pronostic sumbru: numărul infectaților cu coronavirus din Italia este de zece ori mai mare decât bilanțul oficial

Adrian Baciu   
în Stiri de ultima ora
24/03/2020, 15:53
Pronostic sumbru: numărul infectaților cu coronavirus din Italia este de zece ori mai mare decât bilanțul oficial
Pronostic sumbru: numărul infectaților cu coronavirus din Italia este de zece ori mai mare decât bilanțul oficial. Credit line: Blufoto/IPA / Shutterstock Editorial / Profimedia

În ultimele două zile, Italia a început să dea semne timide de îndreptare în ceea ce privește numărul infectaților și a morților cu coronavirus. Datele anunțate de oficialități au intrat pe un ușor trend descrescător, însă nivelul de alertă și îngrijorare e unul încă foarte ridicat. Și mai îngrijorător e ceea ce afirmă directorul Protecţiei Civile Angelo Borrelli, care spune că numărul celor infectați e mult mai mare.

Pronostic sumbru: numărul infectaților cu coronavirus din Italia este de zece ori mai mare decât bilanțul oficial

Luni, 23 martie, la ora locală 18:00, lumea din Italia și nu numai a așteptat cu sufletul la gură noile date anunțate de autorități în ceea ce privește numărul de infectați și cel al persoanelor decedate din cauza coronavirus.

Acestea s-au menținut la un nivel destul de ridicat: 4.789 de noi infectați și 601 morți. S-a consemnat, pentru a doua zi consecutiv, o scădere. Asta după ce în weekend au fost cifre horror: aproape 7000 de infectați în 24 de ore și undeva la 700 de decese.

Optimismul italienilor și al tuturor celorlalte țări europene a fost zdruncinat puțin de directorul Protecţiei Civile din Italia, Angelo Borrelli.

Acesta a ieșit public și a afirmat că numărul infecțiilor cu noul COVID-19 este probabil de zece ori mai mare decât bilanţul oficial – de peste 64.000 de oameni infectați.

”O proporţie de un caz confirmat la zece (neconfirmate) ni se pare credibil”, a declarat directorul Protecţiei Civile italiene Angelo Borrelli într-un interviu acordat cotidianului La Repubblica, citat de news.ro.

Ce înseamnă ”de 10 ori mai mare”

Aceasta estimare a lui Borrelli ar însemna că Italia ar avea în acest moment peste 600.000 de cazuri pozitive de coronavirus. Cifra oficială din acest moment e de 63.967 de cazuri, anunțate luni. Specialiștii spun că Borrelli ar putea avea dreptate.

Cifra de 600.000 ar putea explica de ce rata de deces din Italia e mai mare decât în alte țări ale lumii. Conform statisticilor Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), din 22 martie, Italia avea o rată a decesului de peste 9% din toate cazurile confirmate.

Dacă Italia are în realitate de zece ori mai multe cazuri înregistrate, rata decesului ar fi de 0,9%. În acest moment, 0,6%, rata de deces din Coreea de Sud, este cea mai mică anunțată de OMS.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×