Pronostic sumbru: numărul infectaților cu coronavirus din Italia este de zece ori mai mare decât bilanțul oficial

Adrian Baciu   
în Stiri de ultima ora
24/03/2020, 15:53
Pronostic sumbru: numărul infectaților cu coronavirus din Italia este de zece ori mai mare decât bilanțul oficial
Pronostic sumbru: numărul infectaților cu coronavirus din Italia este de zece ori mai mare decât bilanțul oficial. Credit line: Blufoto/IPA / Shutterstock Editorial / Profimedia

În ultimele două zile, Italia a început să dea semne timide de îndreptare în ceea ce privește numărul infectaților și a morților cu coronavirus. Datele anunțate de oficialități au intrat pe un ușor trend descrescător, însă nivelul de alertă și îngrijorare e unul încă foarte ridicat. Și mai îngrijorător e ceea ce afirmă directorul Protecţiei Civile Angelo Borrelli, care spune că numărul celor infectați e mult mai mare.

Pronostic sumbru: numărul infectaților cu coronavirus din Italia este de zece ori mai mare decât bilanțul oficial

Luni, 23 martie, la ora locală 18:00, lumea din Italia și nu numai a așteptat cu sufletul la gură noile date anunțate de autorități în ceea ce privește numărul de infectați și cel al persoanelor decedate din cauza coronavirus.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Acestea s-au menținut la un nivel destul de ridicat: 4.789 de noi infectați și 601 morți. S-a consemnat, pentru a doua zi consecutiv, o scădere. Asta după ce în weekend au fost cifre horror: aproape 7000 de infectați în 24 de ore și undeva la 700 de decese.

Optimismul italienilor și al tuturor celorlalte țări europene a fost zdruncinat puțin de directorul Protecţiei Civile din Italia, Angelo Borrelli.

Acesta a ieșit public și a afirmat că numărul infecțiilor cu noul COVID-19 este probabil de zece ori mai mare decât bilanţul oficial – de peste 64.000 de oameni infectați.

”O proporţie de un caz confirmat la zece (neconfirmate) ni se pare credibil”, a declarat directorul Protecţiei Civile italiene Angelo Borrelli într-un interviu acordat cotidianului La Repubblica, citat de news.ro.

Ce înseamnă ”de 10 ori mai mare”

Aceasta estimare a lui Borrelli ar însemna că Italia ar avea în acest moment peste 600.000 de cazuri pozitive de coronavirus. Cifra oficială din acest moment e de 63.967 de cazuri, anunțate luni. Specialiștii spun că Borrelli ar putea avea dreptate.

Cifra de 600.000 ar putea explica de ce rata de deces din Italia e mai mare decât în alte țări ale lumii. Conform statisticilor Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), din 22 martie, Italia avea o rată a decesului de peste 9% din toate cazurile confirmate.

Dacă Italia are în realitate de zece ori mai multe cazuri înregistrate, rata decesului ar fi de 0,9%. În acest moment, 0,6%, rata de deces din Coreea de Sud, este cea mai mică anunțată de OMS.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×