Sacrificiul unui preot italian, infectat cu coronavirus! A murit, după ce a cedat ventilatorul mecanic unui tânăr

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
24/03/2020, 17:58
Sacrificiul unui preot italian, infectat cu coronavirus! A murit, după ce a cedat ventilatorul mecanic unui tânăr
Preotul Giuseppe Berardelli și-a sacrificat viața pentru a salva un pacient mult mai tânăr. Sursa foto: Twitter

Coronavirusul continuă să provoace victime pe bandă rulantă în Italia, de departe cea mai afectată țara europeană, unde bilanțul deceselor a depășit pragul de 10.000. În plină epidemie, oamenii se preocupă în continuare de bunăstarea semenilor și încearcă din răsputeri să le sară în ajutor, chiar dacă asta înseamnă să-și sacrifice propriile vieți.

Un preot din Italia i-a cedat ventilatorul mecanic unui pacient mai tânăr, pentru a-i salva viața

Un astfel de exemplu este cel al preotului Giuseppe Berardelli, internat într-un spital din localitatea Lovere, regiunea Bergamo, una dintre cele mai afectate din Peninsulă. În vârstă de 72 de ani, părintele s-a stins din viață în urma infectării cu agentul patogen denumit științific COVID-19.

Chiar dacă enoriașii îi cumpăraseră un ventilator mecanic, bărbatul a refuzat să-l folosească, cerându-le medicilor să salveze un pacient mult mai tânăr, care se zbătea între viață și moarte. Gestul său i-a impresionat pe locuitorii din Casnigo, orașul în care slujea preotul, aceștia aplaudând cu lacrimi în ochi de la balcoane în momentul în care a fost adus. Dată fiind situația din Italia, nu a putut fi organizată, însă, o înmormântare.

Primul pacient din Italia infectat cu coronavirus a fost declarat vindecat. Mărturia sa cutremurătoare

Între timp, printre miile de decese și cazuri de îmbolnăvire, din Peninsulă vin și vești bune. Asta pentru că pacientul numărul unu s-a vindecat și a fost externat în cursul zilei de luni, 23 martie. Într-un interviu acordat la scurt timp după ieșirea din spital, tânărul de 38 de ani a povestit cu lux de amănunte experiența traumatizantă prin care a trecut.

Îmi aduc aminte internarea în spitalul din Codogno, mi s-a spus că pentru 18 zile am fost la terapie intensivă, apoi am fost transferat în salonul de boli infecțioase, unde am început din nou să am contact cu lumea reală și să fac un lucru simplu, dar frumos: să respir. Din această experiență a mea oamenii trebuie să înțeleagă că trebuie să stea în casă, prevenția este indispensabilă pentru a nu răspândi infecția.

Asta poate însemna inclusiv îndepărtarea de persoanele apropiate, de prieteni. Pentru că nu știm cine poate fi contagios. Eu am fost foarte norocos, pentru că am putut fi tratat. Acum s-ar putea să nu fie suficienți medici, personal sau mijloace ca să-ți salveze viața. Din această boală te poți vindeca! Vrem să uităm această experiență urâtă (eu și familia mea, n.r.) și să ne întoarcem la normalitate”, a dezvăluit Mattia în presa din Peninsulă.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×