Ce condiții a suportat în închisoare Elena Udrea! Asta a făcut-o să sufere cel mai mult în Costa Rica

Mirela Apostol   
în Stiri de ultima ora
30/12/2018, 15:00
Ce condiții a suportat în închisoare Elena Udrea! Asta a făcut-o să sufere cel mai mult în Costa Rica GALERIE FOTO
Ce condiții a suportat în închisoarea din Costa Rica Elena Udrea

Elena Udrea a revenit acasă, în România, după ce a fost închisă în Costa Rica, acolo unde ceruse azil politic. Fostul ministru al Turismului a fost ridicată de Interpol la începutul lunii octombrie chiar de pe stradă, unde era alături de Alina Bica. E greu de imaginat ce condiţii au suportat cele două în închisoare, însă Elena Udrea le-a făcut faţă cu gândul la micuţa Eva.

În primele trei zile de detenţie, Elena Udrea a fost închisă cu femeile condamnate pentru fapte extrem de grave, precum violenţă excesivă, crime pasionale şi tâlhării. Au fost momente în care aceasta chiar s-a temut pentru viaţa sa, însă după trei zile a fost mutată într-o celulă de 40 de persoane, cu un altfel de regim, pentru femeile condamndate pentru trafic de droguri.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Ce condiții a suportat în închisoare Elena Udrea

Până când a fost eliberată, Elena Udrea a stat în acea celulă de 40 de deţinute şi a dormit în acelaşi pat cu Alina Bica. Condiţiile foarte dificile erau date în primul rând de umiditatea şi de căldura execsivă care se resimţea într-o cameră în care stau 40 de suflete ce respiră acelaşi aer, care ajungea uneori şi spre 30 de grade Celsius pe timpul zilei. Din punct de vedere moral, Elena Udrea a rezistat foarte bine, cu acea excepţie de la începutul detenţiei, însă de atunci a stat izolată, nu a comunicat cu nimeni decât cu Bica, iar în cele din urmă a ajuns să fie eliberată şi să vină acasă, pentru a-şi petrece sărbătorile de iarnă alături de logodnicul său Adrian Alexandrov, şi micuţa Eva.

Elena Udrea, alături de cei dragi, după ce a fost eliberată din închisoarea din Costa Rica
Elena Udrea, alături de cei dragi, după ce a fost eliberată din închisoarea din Costa Rica

După ce a ajuns din nou acasă, Elena Udrea a vorbit despre cât de grea a fost experienţa din închisoare şi cum a putut să treacă peste calvarul de la începutul detenţiei: “A fost o experienţă foarte grea, de data aceasta foarte grea. Spun de data aceasta pentru că o compar cu cea din 2015, când am fost arestată preventiv în România. Acum ne bucurăm că Dumnezeu a făcut această minune. Cea mică a crescut normal, dar doar cu mama și Adrian, care au fost mereu lângă mine, la poarta închisorii, după mâncare, după lapte pentru copil au fost aproape mereu.

Nu s-a întâmplat nici măcar să stau acasă în arest cu copilul, de aceea a fost foarte, foarte greu în această perioadă. Copilul nu m-a recunoscut când am ajuns acasă. Eu continui să mă lupt pentru dreptatea mea. Am dormit cu Alina Bica în pat, noroc doar că este slabă”, a mărturisit Elena Udrea.

Închide ×