Ce condiții a suportat în închisoare Elena Udrea! Asta a făcut-o să sufere cel mai mult în Costa Rica

Mirela Apostol   
în Stiri de ultima ora
30/12/2018, 15:00
Ce condiții a suportat în închisoare Elena Udrea! Asta a făcut-o să sufere cel mai mult în Costa Rica GALERIE FOTO
Ce condiții a suportat în închisoarea din Costa Rica Elena Udrea

Elena Udrea a revenit acasă, în România, după ce a fost închisă în Costa Rica, acolo unde ceruse azil politic. Fostul ministru al Turismului a fost ridicată de Interpol la începutul lunii octombrie chiar de pe stradă, unde era alături de Alina Bica. E greu de imaginat ce condiţii au suportat cele două în închisoare, însă Elena Udrea le-a făcut faţă cu gândul la micuţa Eva.

În primele trei zile de detenţie, Elena Udrea a fost închisă cu femeile condamnate pentru fapte extrem de grave, precum violenţă excesivă, crime pasionale şi tâlhării. Au fost momente în care aceasta chiar s-a temut pentru viaţa sa, însă după trei zile a fost mutată într-o celulă de 40 de persoane, cu un altfel de regim, pentru femeile condamndate pentru trafic de droguri.

Ce condiții a suportat în închisoare Elena Udrea

Până când a fost eliberată, Elena Udrea a stat în acea celulă de 40 de deţinute şi a dormit în acelaşi pat cu Alina Bica. Condiţiile foarte dificile erau date în primul rând de umiditatea şi de căldura execsivă care se resimţea într-o cameră în care stau 40 de suflete ce respiră acelaşi aer, care ajungea uneori şi spre 30 de grade Celsius pe timpul zilei. Din punct de vedere moral, Elena Udrea a rezistat foarte bine, cu acea excepţie de la începutul detenţiei, însă de atunci a stat izolată, nu a comunicat cu nimeni decât cu Bica, iar în cele din urmă a ajuns să fie eliberată şi să vină acasă, pentru a-şi petrece sărbătorile de iarnă alături de logodnicul său Adrian Alexandrov, şi micuţa Eva.

Elena Udrea, alături de cei dragi, după ce a fost eliberată din închisoarea din Costa Rica
Elena Udrea, alături de cei dragi, după ce a fost eliberată din închisoarea din Costa Rica

După ce a ajuns din nou acasă, Elena Udrea a vorbit despre cât de grea a fost experienţa din închisoare şi cum a putut să treacă peste calvarul de la începutul detenţiei: “A fost o experienţă foarte grea, de data aceasta foarte grea. Spun de data aceasta pentru că o compar cu cea din 2015, când am fost arestată preventiv în România. Acum ne bucurăm că Dumnezeu a făcut această minune. Cea mică a crescut normal, dar doar cu mama și Adrian, care au fost mereu lângă mine, la poarta închisorii, după mâncare, după lapte pentru copil au fost aproape mereu.

Nu s-a întâmplat nici măcar să stau acasă în arest cu copilul, de aceea a fost foarte, foarte greu în această perioadă. Copilul nu m-a recunoscut când am ajuns acasă. Eu continui să mă lupt pentru dreptatea mea. Am dormit cu Alina Bica în pat, noroc doar că este slabă”, a mărturisit Elena Udrea.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×