Alina Bica, eliberată, după ce pedeapsa ei a fost suspendată. Ce se întâmplă cu Elena Udrea

Victor Anghel   
în Stiri de ultima ora
20/12/2018, 09:38
Alina Bica, eliberată, după ce pedeapsa ei a fost suspendată. Ce se întâmplă cu Elena Udrea GALERIE FOTO
Alina Bica, eliberată, după ce pedeapsa ei a fost suspendată. Ce se întâmplă cu Elena Udrea

După mai bine de două luni petrecute într-o închisoare din Costa Rica, Alina Bica ar putea respira din nou aerul libertății. Potrivit celor mai noi informații venite de peste hotare, fosta șefă a DIICOT ar urma să fie eliberată joi dimineață de Înalta Curte de Casație și Justiție. Aceleași surse au dat câteva amănunte și despre soarta Elenei Udrea, care a devenit mămică în urmă cu trei luni și de când e după gratii și-a văzut rar mica prințesă.

Anunțul privind posibila eliberare a Alinei Bica vine după ce ieri, avocata fostei șefe a DIICOT și a Elenei Udrea a dezvăluit că cele două românce ar putea primi azil politic în Costa Rica.

Alina Bica, eliberată, după ce pedeapsa ei a fost suspendată

„I. Admite în principiu contestaţia în anulare formulată de condamnata Bica Alina Mihaela împotriva deciziei penale nr. 117 din 26 iunie 2018, pronunţată de Completul de 5 Judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în dosarul nr. 2067/1/2017. Fixează termen pentru soluţionarea contestaţiei în anulare la data de 21 ianuarie 2019, Sala Secţiei penale, pentru când se va cita contestatoarea condamnată. II. Admite cererea de suspendare a executării sentinţei penale nr.1057 din 29 noiembrie 2016 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul nr. 2471/1/2015, rămasă definitivă prin decizia penală nr. 117 din 26 iunie 2018, pronunţată de Completul de 5 Judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în dosarul nr. 2067/1/2017, până la soluţionarea definitivă a contestaţiei în anulare. În baza art. 275 alin. 6 Cod procedură penală, onorariul apărătorului desemnat din oficiu până la prezentarea apărătorului ales, în sumă de 50 de lei, rămâne în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 19 decembrie 2018”, se arată în decizia magistraților, titrează stiripesurse.ro.

Alina Bica și prietena ei, Elena Udrea, cu puțin timp înainte să fie încătușate în Costa Rica

Ce se întâmplă cu Elena Udrea

Pentru Elena Udrea, magistraţii au amânat decizia pentru ianuarie 2019.

Vom reveni cu amănunte.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×