Câți bani câștigă, de fapt, o asistentă medicală de la Spitalul Gerota. Acesta este salariul pe care îl ia în fiecare lună

Traian Terzian   
în Stiri de ultima ora
19/03/2020, 11:36
Câți bani câștigă, de fapt, o asistentă medicală de la Spitalul Gerota. Acesta este salariul pe care îl ia în fiecare lună
Asistentele medicale sunt în prima linie alături de doctori în acest zile din cauza pandemiei de coronavirus care s-a abătut asupra României, dar puțină lume știe câți bani se câștigă în acest domeniu

Asistentele medicale sunt în prima linie alături de doctori în acest zile din cauza pandemiei de coronavirus care s-a abătut asupra României, dar puțină lume știe câți bani se câștigă în acest domeniu.

Câți bani câștigă, de fapt, o asistentă medicală de la Spitalul Gerota

Pandemia de coronavirus continuă să se răspândească în toată lumea, iar o analiză făcută de americani a arătat că meseriile cele mai expuse la riscul de îmbolnăvire cu coronavirus sunt cele de cadre medicale, pompierii sau casieri.

Acest lucru s-a confirmat din plin la Spitalul Gerota, după ce mai mulți doctori și asistente medicale au fost infestate de un pacient care a ascuns faptul că a călătorit în Israel.

Riscul este mare, dar cei care lucrează în aceste zile știu că acest lucru este posibil. Cu toate acestea, asistentele medicale de la Spitalul Gerota pot compensa această teamă cu banii buni pe care îi câștigă lunar.

Salariile în sistemul sanitar au fost majorate la începutul anului

O asistentă medicală licențiată de la Spitalul Gerota, care are baza cu gradație 5, câștigă puțin peste 6.500 de lei, iar o asistentă principală cu studii postliceale încasează aproximativ 5.200 de lei. Un asistent medical cu studii postliceale și care nu este principal primește lunar în jurul a 4.800 de lei.

Aproximativ 80.000 de salariați din sistemul sanitar au beneficiat începând cu luna ianuarie de majorarea salariilor de bază cu o treime din diferența dintre salariul de bază prevăzut pentru anul 2022 și cel din luna decembrie 2019.

Sindicatele din Sănătate au tras un semnal de alarmă în lupta cu coronavirusul și anunță că sistemul sanitar din România nu este pregătit pentru bătălia cu această pandemie, considerând că cea mai mare slăbiciune este reprezentată de lipsurile grave din domeniul echipamentului individual de protecţie.

Un medic din Iași a făcut acuzații grave la adresa statului român, după ce doctorii și asistentele de la un spital din oraș au fost nevoiți să efectueze de urgență o cezariană unei paciente pasibilă de infectare cu coronavirus fără a avea echipamente de protecție.

Reprezentanţii Colegiului Medicilor Iaşi susţin că cele mai multe cadre medicale nu sunt protejate în faţa coronavirusului, pentru că nu au nici „echipamente specifice” şi nici suficiente cantităţi de dezinfectant.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×