Care sunt meseriile cu cel mai mare risc de îmbolnăvire cu COVID-19. Medicii se află în prima linie

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
18/03/2020, 07:55
Care sunt meseriile cu cel mai mare risc de îmbolnăvire cu COVID-19. Medicii se află în prima linie
Care sunt meseriile cele mai vulnerabile la coronavirus. Sursa foto: Profimedia.ro

Pandemia de coronavirus continuă să se răspândească în toată lumea, iar o analiză The New York Times a arătat care sunt meseriile cele mai expuse la riscul de îmbolnăvire cu coronavirus. Cadrele medicale, pompierii sau casierii se numără printre categoriile de meserii cu gradul cel mai mare de a intrat în contact cu virusul din China.

Medicii și asistentele medicale, meseria cea mai expusă la coronavirus

Doctorii, paramedicii şi personalul de pe ambulanţă, asistentele medicale, polițiștii, pompierii, angajații diferitelor saloane de înfrumusețare sau casierii sunt categoriile de meserii aflate în prima linie în ceea ce privește riscul mare de a intrat în contact cu persoane infectate cu coronavirus.

Epidemiologul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii Maria Van Kerkhove a analizat cazurile cadrelor medicale din China care au fost diagnosticate cu COVID-19 și a ajuns la concluzia că acestea nu au urmat protocolul adecvat și nici nu au avut experiență în ceea ce privește virusul fiind vorba de unul nou.

Din păcate nici în țara noastră situația nu este tocmai roz din punct de vedere medical. Federaţia „Solidaritatea Sanitară” a transmis că medicii lucrează fără echipamente de protecție, măști sau mănuși, prin urmare sunt expuși direct în fața virusului care pe răspândește cu o rapiditate uimitoare.

Care sunt meseriile care mai vulnerabile în fața COVID-19

În a doua categorie vulnerabilă în ceea ce privește pandemia de coronavirus și posibilitatea de a contactat virusul se numără însoțitorii de îngrijire personală, asistenții la domiciliu, dar și cei care lucrează cu diferite persoane în vârstă.

Până la ora actuală în țara noastră nu a fost raportat niciun caz de îmbolnăvire în rândul persoanelor din azilurile de bătrâni, în schimb în Bulgaria au fost testați câteva zeci de bătrâni dintr-un azil din Gabrovo care au intrat în contact cu un purtător.

Pe de altă parte într-un azil din Washington  70 de angajați au luat virusul și alte 25 de persoane au murit din cauza acestuia și asta până sâmbătă, 14 martie.

O altă categorie vulnerabilă la acest virus sunt casierii și cei care lucrează în magazinele de tip fast-food pentru că aici este vorba întotdeauna de aglomerație. Îmbulzeala din supermarketuri în goana după cumpărături crește exponențial riscul de a intra în contact cu o persoană care este purtătoarea coronavirusului.

Vânzătorii și casierii lucrează foarte mult cu bani cash ceea ce înseamnă un risc și mai mare de a intrat în contact cu și mai mulți viruși. Este indicat ca perioada aceasta să folosim mai mult plățile cu cardul și să atingem cât mai puțin bancnotele.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×