România primește 100.000 de combinezoane în lupta cu coronavirus. Anunțul lui Victor Costache

Flaviu Popa   
în Stiri de ultima ora
18/03/2020, 00:06
România primește 100.000 de combinezoane în lupta cu coronavirus. Anunțul lui Victor Costache
n PNL e al doilea laş care fuge de responsabilitate după ce Cîţu a dispărut cu 10 minute înainte sa fie votat guvernul.

Victor Costache, ministrul sănătății, a vorbit într-un interviu acordat Antena 3 din mijlocul Centrului de Comandă special aranjat pentru combaterea coronavirus.

Voctor Costache e pregătit de lupta cu coronavirus

Costache a mărturisit că a început producția de echipamente de protecție în țara noastră și a oferit detalii tehnice din interiorul locului unde se duce lupta logistică cu pandemia.

„Aici în Centrul de Comandă nimeni nu are voie fără costum de protecție. Eu vin dimineața aici și plec seara, trebuie să avem o viziune centrală asupra problemei.

Joi vom vizita noul sediu TelVerde, un centru nou cu peste 100 de medici rezidenți tineri. Avem ultima generație de comunicare, urmează un TelVerde digital.

Momentan lucrau toți într-un spațiu învechit, a trebuit să găsim o locație ultramodernă. Vom avea funcționale 100 de linii telefonice. Se lucrează la șase aplicații care să ajute populația.

Colaborăm cu cei din Sibiu pentru producția de măști și combinezoane. Chiar astăzi s-au produs 5000 de măști. Am dat libertate totală spitalelor să-și acceseze propriile rețele de distribuție.

COVID-19 nu e o boală complicată, ar fi relativ simplu dacă am avea doar 200 de cazuri. 15% ajung doar la terapie intensivă, problema e că e foarte contagioasă.

Momentan suntem sub capacitatea de explozie a sistemului sanitar. Am luat măsuri dure, de tipul celor luate în China, avem încă un număr mic de pacienți care se distribuie uniform pe teritorul României, pentru că a fost acest influx, 90% sunt cazuri de import.

Strategia cu COVID-19 e de luptă e de tip militar, avem experți în logistică de la Ministeru Apărării Naționale.

Avem o capacitate de absorbție de 2200 pacienți. Vor exista și spitale mobile, însă nu putem pune spitalul mobil într-un câmp, vor fi amplasate în proximitatea spitalelor.

Mai bine facem sacrificii mici, sociale, decât să regretăm. Chiar azi au ajuns 100.000 de combinezoane în România. Din fericire China a început să îți revină, e un producător gigant care va debloca situația. Am găsit și soluția juridică să relansăm HexiPharma, vom relansa și această capacitate de producție.

E un război logistic, trebuie să fim cu un pas înaintea bolii și să evităm o îmbolnăvire masivă a populației care va pune în geunchi sistemul sanitar”, a explicat ministrul.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×