Vladimir Putin îl acuză pe Poroşenko de provocări în Marea Neagră! Care e interesul Ucrainei

Mirela Apostol   
în Stiri de ultima ora
28/11/2018, 19:39
Vladimir Putin îl acuză pe Poroşenko de provocări în Marea Neagră! Care e interesul Ucrainei GALERIE FOTO
Vladimir Putin a lansat acuze la adresa lui Petro Poroşenko

Scandalul dintre Rusia şi Ucraina a fost cap de afiş la începtul acestei săptămâni, după ce trei nave ucrainene au fost capturate de ruşi în Marea Azov. S-a aflat că militarii erau, de fapt, spioni, iar acum Vladimir Putin îl acuză pe Petro Poroşenko, preşedintele Ucrainei, de provocări pentru a se ajuta de acest incident, ca un pretext la instalarea legii marţiale.

„A fost, fără îndoială, o provocare. A fost organizată de preşedinte înainte de alegeri. El este pe locul cinci la popularitate şi atunci a trebuit să facă ceva. A fost folosit incidentul ca un pretext pentru a implementa legea marţială.

Vladimir Putin îl acuză pe Poroşenko de provocări în Marea Neagră

Navele militare au intrat în apele teritoriale ale Rusiei şi nu au răspuns gărzilor de coastă… Ce puteau face? Ar face la fel şi în ţara ta, este absolut evident. Aceste ape teritoriale au fost mereu ale noastre, chiar înainte ca Crimeea să facă parte din Rusia”, a fost declaraţia lui Vladimir Putin.

O altă urmare a conflictului care a avut loc între cele două ţări vecine este anularea întâlnirii pe care Vladimir Putin o avea programată cu preşedintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, din cadrul summit-ului G20 de la Buenos Aires. Trump a anunţat că ar putea anula această întâlnire din cauza celor întâmplate.

Petro Poroşenko, preşedintele Ucrainei, în timpul unui discurs
Petro Poroşenko, preşedintele Ucrainei, în timpul unui discurs

„În cei peste patru ani de agresiune rusă, ofiţerii de contrainformaţii militare acţionează „umăr la umăr” pe linia frontului cu alţi militari ai forţelor armate ucrainene, ai Gărzii Naţionale şi Sericiului pentru frontiera de stat. Se iau toate măsurile necesare în zona sa de responsabilitate pentru eliberarea cetăţenilor ucraineni capturaţi pe cele trei nave sechestrate duminică în apropiere de strâmtoarea Kerci, în Marea Neagră, pentru a-i reda familiilor lor” se menţionează într-un comunicat oficial.

Acuzele lui Putin cu privire la Poroşenko spun că preşedintele Ucrainei are nevoie de notorietate înaintea alegerilor.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×