Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Suceava a fost redeschisă. Se caută asistente şi infirmiere

Traian Terzian   
în Stiri de ultima ora
27/03/2020, 15:36
Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Suceava a fost redeschisă. Se caută asistente şi infirmiere
Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Suceava a fost redeschisă cu personal adus de la Iași și se caută pentru angajare asistente și infirmiere. Sursă foto: Facebook/Carmen Diana Cimpoesu

Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Suceava a fost redeschisă cu personal adus de la Iași și se caută pentru angajare asistente și infirmiere.

Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Suceava a fost redeschisă

Spitalul de Urgenţe Suceava a fost închis complet timp de 48 de ore pentru dezinfecţie, după ce zeci de cadre medicale din această unitate au fost infectate cu noul coronavirus. În spital a funcţionat doar secţia de Boli Infecţioase, în care este internat şi preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, confirmat cu coronavirus.

Conform news.ro, Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Suceava a fost redeschisă pentru pacienţii cu afecţiuni acute, în timp ce persoanele care au simptome de afecţiuni respiratorii sunt trimise la Secţia de Boli Infecţioase din acelaşi spital.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Suceava, UPU din cadrul Spitalului Judeţean va asigura triajul, evaluarea şi tratamentul de urgenţă al pacienţilor cu afecţiuni acute ce necesită intervenţii de urgenţă, dar care nu prezintă simptome de afecţiuni respiratorii.

Pentru redeschiderea UPU s-au adus cadre medicale de la Iași

Cazurile grave, în urma triajului efectuat, vor fi redirecţionate către spitalele din Fălticeni sau Rădăuţi, iar cazurile cu simptome respiratorii vor fi direcţionate direct către Secţia de Boli Infecţioase a spitalului.

Pentru redeschiderea UPU de la Suceava au fost aduse mai multe cadre medicale de la Iaşi. Totodată, Spitalul Judeţean Suceava anunţă că angajează asistente şi infirmiere în regim de urgenţă, pentru şase luni.

O asistentă depistată pozitiv cu coronavirus și internată de săptămâna trecută la spitalul Sf. Ioan a făcut câteva dezvăluiri uluitoare despre ce se întâmplă în unitatea medicală.

Nelu Tătaru, care a fost numit ministru al Sănătății după demisia lui Victor Costache, a vorbit despre situația tragică de la Suceava și a spus că va veni o perioadă în care toată lumea va trebui să se unească pentru a depăși criza cauzată de coronavirus.

Locuitorii din Suceava sunt de-a dreptul revoltați după ce orașul a devenit principalul focar de infecție cu coronavirus din țara noastră. Sucevenii se tem pentru sănătatea lor, mai ales că nu există spital în care să nu fie măcar un pacient infectat cu coronavirus. Oamenii trăiesc cu frica-n sân și se tem pentru sănătatea lor.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×